SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Bin Kişilik Konteyner Kent

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:48:43
10 Bin Kişilik Konteyner Kent
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 10 bin kişilik kalıcı konteyner kent kurulması için alt yapı çalışmalarına başlandığı bildirildi. Konteyner kente ilk etapta Suriyeli mültecilerin yerleştirileceği, sonrasında da bölgedeki olağanüstü durumlar için kullanılacağı belirtildi. 

İHA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı'nın Malatya Valiliği'nden talebi üzerine, 10 bin kişi kapasiteli 2 bin konteynerlik kentin kurulması için, İl AFAD Müdürlüğü teknik ekiplerinin merkeze bağlı Fatih Köyü mevkiinde yer tespiti için çalışma yürüttüğü belirlendi. 

AFAD ekiplerinin yapacağı çalışmaları 15 Aralık 2012 tarihine kadar bitirip, raporu Malatya Valiliği'ne sunacağı, ardından belirlenen noktanın kabul edilmesi halinde TOKİ tarafından alt yapı çalışmasının yürütüleceği öğrenildi. Yer tespit çalışmasının onayından sonra TOKİ’nin elektrik, su, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerini tamamlaması durumunda, Van’da atıl bekleyen 2 bin konteynerin Malatya’ya getirileceği kaydedildi.

Malatya'daki konteyner kentin kalıcı olarak düzenleneceği, buraya ilk etapta Suriyeli mültecilerin yerleştirileceği, boşalması halinde ise bölgedeki olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere hazır bekletileceği kaydedildi. Konteyner kentte seyyar hastane ile birlikte burada görev yapacaklar için de her türlü sosyal tesisin de yapılacağı aktarıldı.

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız