SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Bin Kişiye Aşure İkramı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi, 10 bin kişiye aşure dağıttı.

Belediye Başkanı Cemal Akın, aşure ikramını Esenlik Şirketi'nin belediye arkasındaki marketinde başlattı. Belediye Başkanı Akın, "Esenlik olarak geleneksel hale gelmiş olan Muharrem ayı aşure günümüze hepiniz hoş geldiniz. Bu ay içerisinde, Peygamber Efendimiz'in torunu Hüseyin Efendimiz, haksızlıklara karşı daima mücadele vermiş ve Kerbela'da şehit edilmiştir. Özellikle de onun anısına bu gibi günler tertip edilmektedir" dedi.

Esenlik Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Orhan, "Esenlik marketlerimizde geleneksel hale getirdiğimiz ve her sene düzenlediğimiz geleneksel aşure ikram programının 6.'sını düzenlemiş bulunmaktayız. Şehrimizin belirli bölgelerinde bulunan marketlerimizin 8 şubesinde bu programı yapıyoruz. Bu şubelerimizde toplam 10 bin aşure dağıtılmış olacak" şeklinde konuştu. .

Şirket tarafından hazırlanan ve marketlerde dağıtılan aşure kısa sürede tüketildi. Aşure için 200 kilogram toz şeker, 170 kilogram buğday, 50 kilogram nohut, 50 kilogram kuru fasulye, 70 kilogram kuş üzümü, 30 kilogram ceviz, 25 kilogram fındık, 25 kilogram fıstık, 30 kilogram incir, 20 kilogram elma, 10 kilogram portakal, 20 kilogram kayısı, 2 kilogram aşure baharatı, tarçın ve karanfil kullanıldığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız