SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Bin Öğrenci Yararlanıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:07:40
A- A+ PAYLAŞ

Liselere ve üniversiteye giriş sınavlarındaki başarıyı artırmak ve dershaneye gitme imkanı olmayan çocuklara kurs olanağı sağlamak amacıyla Malatya Valiliği'nin koordinesinde uygulanan ''Başarıya Doğru Projesi'' kapsamında, 10 bini aşkın öğrenci ücretsiz kurslara katılarak, sınavlara hazırlanıyor. 

Malatya Valisi Vasip Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokul ve lise öğrencilerinin liselere ve üniversiteye giriş sınavlarındaki başarısının artırılması amacıyla başlattıkları ''Başarıya Doğru Projesi'' hakkında bilgi verdi. Projenin hızlı ilerlediğini anlatan Şahin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlıklar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin proje için gayretli bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi. 

Bu çerçevede hazırlanan kurslardan çok sayıda öğrencinin yararlandığını ifade eden Şahin, ''Amacımız, kursa gitme imkanı bulamayan öğrencilerimize Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, imkan sağlamaktı. İl merkezindeki bazı merkezi okullarda kurslar açtık. Buralarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi liseye ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlıyor. Kasım ayındaki rakamlara göre 6 bin 500 SBS hazırlık öğrencimiz var. Bu daha da arttı. 3 bin de lise öğrencimizi üniversiteye hazırlıyoruz. Toplamda 9 bin öğrencimiz kurslarımızdan yararlanıyor. Bu ay zannediyorum bu sayı 10 bini aştı. Daha fazla da olabilir'' diye konuştu. 

Kursların lise ve üniversitelere giriş sınavlarındaki başarıyı artıracağına inandıklarını belirten Şahin, ''Ölçülebilir başarıyı artırabilmenin yollarından birisi olarak bunu gördük'' dedi. 

-Aile Öğretmenliği Projesi- 

Projeyi desteklemesi amacıyla Aile Öğretmenliği adıyla bir alt proje daha başlattıklarını kaydeden Şahin, veliler, öğretmenler ve okul idarelerinin işbirliğinde bir platform oluşturulacağını ve platformun öğrencinin başarısını artırma yönünde çalışmalara yöneleceğini söyledi. 

Şahin, ''Projelerden verimli sonuç bekliyoruz. Bu biraz da yıllara sari bir şey. Eğitimdeki başarı, hemen bugünden yarına artırılan bir şey değil. Ama inşallah bir fark oluşacaktır. Ümitliyiz, en azından niyetimiz halis'' ifadelerini kullandı. 

-Dershanelerin durumu- 

Projenin maliyetinin bir kısmını Halk Eğitim Merkezi'nin, bir kısmını da İl Özel İdaresi'nin karşıladığını belirten Şahin, kurslarda görevli öğretmenlere ek ders ücreti verildiğini kaydetti. 

Dershanelerin sınavlara hazırlık konusunda yıllardır bir boşluğu doldurduğunu anlatan Vali Vasip Şahin, ''Hükümetin, dershaneleri eğitim kurumlarına dönüştürmeye yönelik bir düşüncesi var. Ama bu düşünce şu anda daha realize edilmediği için dershaneler de hayatımızın bir gerçeği. Eğitimimizin bir parçası. Dolayısıyla onlar da kendi kulvarlarında ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar'' değerlendirmesinde bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız