SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Bin Parça Kırtasiye Yardımı..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:57:12
10 Bin Parça Kırtasiye Yardımı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kitapçılar ve Kırtasiyeciler Derneği, Suriye’deki savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan mültecilere yaklaşık 10 bin parçadan oluşan kırtasiye yardımı yaptı. 

Malatya Kitapçılar ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı ve Doğan Atlas Kırtasiye Ltd, Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Doğan öncülüğünde organize edilen ‘Suriyeli Mültecilere Kırtasiye Yardımı’ çalışması kapsamında yaklaşık 10 bin parça kırtasiye malzemesi Öncüpınar sınır kapısında kurulan Öncüpınar Mülteci Kampı’na götürülerek burada Türk Kızılay’ına teslim edildi. 

Kırtasiye malzemeleri daha sonra Kızılay yetkilileri tarafından mülteci kampı yöneticilerine aktarıldı. 

Yaklaşık 10 Bin Parça Kırtasiye 

Malatya’dan Türkiye’ye sığınan mültecilere yapılan kırtasiye yardımı konusunda bilgi veren Malatya Kitapçılar ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Şahin Doğan mülteci kamplarındaki çocukların eğitimlerinde kullanması amacıyla yaklaşık 10 bin parça kırtasiye malzemesinden oluşan bir yardım gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Suriye’de 2 yıldan bu yana çok yoğun çatışmalara sahne olan bir savaş yaşandığını ifade eden Malatya Kitapçılar ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Şahin Doğan, ‘Bu savaştan etkilenerek ülkemize sığınmak zorunda kalan yaklaşık 200 bin mülteci hükümetimizin kurduğu mülteci kamplarında hayatlarını idame ettiriyorlar. Türkiye, ilk günden bu yana mağdur durumdaki Suriyeli mültecilerin yaralarını sarmak için seferber oldu. Ekmeğini, aşını paylaştı, yardımseverliğini, misafirperverliğini göstererek devletin mülteciler konusundaki yükünü paylaşmaya çalıştı. Türkiye’nin dört bir yanından yardım kampanyaları başlatıldı ve halkımız tarafından büyük yardımlar yapıldı mülteciler için. Malatya Kitapçılar ve Kırtasiyeciler Derneği olarak biz de mülteci kamplarındaki çocukların çok zor şartlar altında sürdürdükleri eğitim hayatlarına katkıda bulunmak amacıyla çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan bir yardım gerçekleştirdik’ dedi. 

Kırtasiye Yardımı Öncüpınar’da Türk Kızılayı’na Teslim Edildi

Suriyeli mültecilere yapılan kırtasiye yardımının 2 bin adet defter, 5 bin adet kurşun kalem, 2 bin adet silgi, 300 adet kuru boya takımı, 300 adet pastel boya takımından oluştuğunu söyleyen Malatya Kitapçılar ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Şahin Doğan, yardım paketlerinin Öncüpınar sınır kapısında kurulan Suriye İnsani Yardım Ofisi’nde Türk Kızılayı yetkililerine teslim ettiklerini, Kızılay yetkililerinin de malzemeleri daha sonra Öncüpınar Mülteci Kampı yetkililerine aktardığını kaydetti.

Yardımların teslimi sırasında Öncüpınar Mülteci Kampı’nın Türk ve Suriyeli yetkilileri ile görüştüklerini belirten Şahin Doğan, kamp yöneticilerinin Türkiye’nin hemen her bölgesinde başlatılan yardım kampanyalarının mültecilerin hayatını kolaylaştırdığını söylediğini, Suriyeli mültecilerin Türkiye’nin yardımseverliği ve misafirperverliği konusunda derin bir minnettarlık duygusu taşıdığını ifade ettiklerini vurguladı. 

Malatya Kitapçılar ve Kırtasiyeciler Derneği Başkanı Şahin Doğan, bundan sonra da yardım kampanyalarına katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirtti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız