SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Binin Üzerinde İhbar

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:22:15
10 Binin Üzerinde İhbar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da etkili olan kuvvetli dondan dolayı kayısı ağaçlarında önemli ölçüde hasar meydana geldi. İlk belirlemelere göre;  TARSİM’e yaklaşık 10 bin çiftçi ihbarda bulundu ve 74 eksper saha incelemesine çıktı.

KUVVETLİ DON, AĞIR HASAR

Malatya il genelinde 30 Mart 2014 Pazar sabahı hava sıcaklığının ortalama  -1.1 ile -5.3 derece, 31 Mart Pazartesi ise hava sıcaklığının ortalama 1.5 ile -5.1 derece yaşanmasından dolayı kayısı bahçelerinde orta kuvvette ve kuvvetli don zararı meydana geldi.  Malatya il genelinde bölgelere göre; birçok bölgede kayısı bahçelerinde tamamen, bazı bölgelerde de kısmen don zararının oluştuğu belirlendi. Don zararının kayısı ağaçlarının küçük meyve, kısmen çiçek döneminde ve kısmen ise taç yaprakları dökülüp kürkten çıkma safhasında bulunması nedeniyle farklılık gösterdiği kaydedildi.

10 BİN İHBAR GELDİ 

Malatya’da 31 Mart Pazartesi gününden itibaren bahçelerine tarım Sigortası yaptırmış olan yaklaşık 10 bin çiftçi TARSİM’e ihbarda bulundu. TARSİM’e gelen ihbarların artarak devam ettiği kaydedildi.  Gelen don zararı ihbarlarının Malatya’nın tüm ilçelerinden geldiği belirlendi. İhbarlar üzerine TARSİM Malatya Bölge Müdürlüğü zarar tespit çalışmaları için 74 eksperini saha incelemesine çıkarttı.  TARSİM, kayısıdaki don zararı raporunu Mayıs ve Haziran aylarında sonuçlandıracak ve sigortalı bahçelerin tazminatlarını belirleyecek.  Kayısı Araştırma İstasyonu da don zararı ön tespit çalışmalarını sürdürüyor.

FOTOĞRAF: Mehmet Erkan Doğan tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü Yazıhan'daki bir bahçenin çağala halindeki kayısısının durumu. Normalde bu dönemde beyaz olması gereken çekirdek, don vurduğu için kahverengiye dönüştü ve ürün bu şekilde yok oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız