SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'10 Ceviz Çeşidi Araştırılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

TÜBİTAK destekli "Türkiye Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme Entegre Projesi" değerlendirme toplantısı yapıldı.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde düzenlenen "Türkiye Ceviz yetiştiriciliğini Geliştirme Entegre Projesi" değerlendirme toplantısısı, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğünden Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Doç. Dr. Şahin Anıl başkanlığında yapıldı.

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin toplantıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ceviz konusunda çalışmalar yapan Öğretim Görevlileri ve Enstitü çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen söz konusu proje Enstitümüz Battalgazi Kampusun de kurmuş olduğu Ceviz adaptasyon parseli ile proje faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu proje ile denemeye alınan yerli ve yabancı 10 ceviz çeşidinin bölgemize adaptasyonu belirlenmeye çalışılmaktadır. Üç yıldan beri devam eden projemiz 2012 Şubat ayında sona erecektir. Elde edilecek sonuçlara göre bölgemize uygun ceviz çeşitleri ile bahçe kurmak mümkün olacaktır" dedi.

Toplantıya, Proje Koordinatörü Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yaşar Akça ve Prof. Dr. Yakup Özkan, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi'nden Yard. Doç. Dr. Ferhad Muradoğlu, Adıyaman Üniversitesi'nden Yard. Doç. Dr. Halil İbrahim Oğuz, İzmir Ege Üniversitesi'nden Dr. Ertuğrul Arda, Bursa Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. M. Emin Ergün ve Zir. Yük. Müh. İsmail Tosun, Bursa Uludağ Üniversitesi'nden Doç.Dr. Ümran Ertürk, Antepfıstığı Araştırma Enstitüsünden Zir. Yük.Müh. Sibel Aktuğ Tahtacı, TAGEM Bahçe Bitkileri Daire Başkanlığı'ndan Zir. Yük. Müh. Doğan Doğan, Ankara Üniversitesi'nden Doç. Dr. Yeşim Okay, Burdur Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünden Zir. Yük. Müh. Yılmaz Sesli, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü M. Hüsrev Öz ve Zir. Yük. Müh. Salih Kekskin, Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Zir. Yük. Müh. Yaşar Zengin ve Müdür Yrd. Abdullah Erdoğan katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız