SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'10 Dakikada Gideriyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Gözyaşı kanal tıkanıklıklarının 10 dakikalık bir operasyonla giderildiği bildirildi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Doğanay, "Göz yaşı kanal tıkanıklıkları yeni doğan bebeklerde dahil olmak üzere hayatın her döneminde görülen bir göz hastalığıdır. Özellikle ilk 1 yaş içerisinde, yeni doğan bebeklerin yüzde 90'ında gözyaşı kanal tıkanıklıkları, ilaç tedavisi ve masaj tedavileri yapılır. Tıkanıklığın devam eden çocuklarda tedavi 1 ile 2 yaş arasında sondalama tedavisidir. Erişkinlerde gözyaşı kanalı tıkanıklıkları, genellikle bu kanalın enfeksiyonları sonucu tıkanması ile oluşur. Bunun sonucunda günün büyük bölümünde gözde yaşarma, çapaklanma, burun köküne basmakla göze iltihap gelmesi gibi şikayetler meydana gelir. bu da gözde sık sık enfeksiyon oluşmasına hatta göz organı etrafına şişliklere ağrılara ve ciddi anlamda enfeksiyona yol açarak beyin apselerine kadar ilerleyip hayatı tehdit eder" dedi.

"Göz yaşı kanalı tıkanıklıklarının tedavisinde açık, kapalı ve lazerle olmak üzere temelde 3 ameliyat tedavi metodu vardır" diyen Prof. Dr. Selim Doğanay, "Açıkta yapılan ameliyatların deride iz bırakması, ameliyatın nispeten uzun sürmesi gibi dezavantajları vardır. Diğer yöntem burun içerisinden yapılan endoskopik ameliyattır. En son geliştirilen yöntemlerden olan lazerle göz yaşı kanal tıkanıklıklarının tedavisi ise uygun olgularda kısa sürede ameliyatın yapılması, deride iz bırakmaması, dikiş
atılmaması ve kanamanın minimal veya hiç olmaması gibi önemli avantajlar sunmaktadır. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde lazer cihazıyla göz yaşı tıkanıklıkları ameliyatlarına başladık. Ameliyat 10 dakikada bitmektedir" şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız