SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Dakikalık Yağış Teslim Aldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:58:07
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya’da etkili olan yağmur yağışı sonrasında zarar gören esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Şire Pazarı civarındaki esnafı gezen Kiraz, belediyenin alt yapı konusunda çözüm üretemediğini iddia ederek, “Malatya’da şiddetli yağmur oldu. 10 dakikalık bir yağmurdu. Şire Pazarı civarında birçok kitapçı ve kayısıcı var. Kayısı depolarında kayısı kalmamış durumda. Kayısı ürünleri tamamen kullanılamaz durumda. İnsanların zararını tahmin etmek mümkün değil. Kitapçıların durumu da aynı şekilde. Bütün Malatya biliyor ki, 10 dakika yağan yağmur, bütün Malatya’yı felç etti, Malatya’yı teslim aldı” dedi.

İl Başkanı Kiraz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şimdi böyle bir şehir düşünebilir misiniz, böyle bir anlayış düşünebiliyor musunuz? Nerede bu alt yapı çalışmaları? 3-4 yıldır caddelerimiz eşiliyor, 4 yıldır insanlarımız canından bezmiş. Sorduğumuz zaman, ‘Biz alt yapı çalışmalarını böyle düzenliyoruz, şöyle düzenliyoruz’ diyorlar. Gelip buradaki insanların rezaletini görsünler, bu insanların zararlarını ödesinler. Esnafların durumu çok kötü. Malatya’da alt yapı diye bir şey yokmuş. 10 dakikalık bir yağmur bir şehri teslim alıyorsa, o şehirde alt yapıdan bahsetmek mümkün değil. Yerin altında hiçbir alt yapı çalışması yapılmamış. Sadece birkaç nokta boyanmış” ifadelerini kullandı.

EVLERDE DURUM

Beydağı sosyal konutların zemin ve bodrum katında oturan vatandaşların evine suyun girmesi sebebiyle maddi zarar meydana geldiği bildirildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl başkanı Enver Kiraz ve Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, Beydağı mahallesi 10. Sokak’ta bulunan 1+1 sosyal konutlarda şiddetli yağış sonucu evlerine su basan yağmurdan oluşan suların zarar verdiği konutlarda incelemelerde bulundu. Zemin ve bodrum katında oturan vatandaşlar, evlerine yağmur suyunun girmesi sebebiyle maddi zararlarının olduğunu dile getirerek, yetkililerden yardım istendi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, evine yağmur suyunun girmesi nedeniyle maddi zararlarının olduğunu söyleyen vatandaşları dinlemek ve inceleme yapmak için buraya geldiklerini söyledi. Kiraz, “Ancak burada oturanlara bir dokunduk bin ah işittik. Drenaj kanalları ve istinat duvarı olmamasından güvenlik sorununa kadar birçok sorun iletildi. Başını sokacak bir evleri olsun demişler ve burada yaklaşık iki yıldır oturan vatandaşların birçok sorunu olduğu iletildi. Dere yatağına yapılan bu konutlar sorunludur. Elinizi vicdanınıza koyun ve bu insanların feryatlarına bir nebze de olsa merhem olup, sorunlarını çözmeye çalışın” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız