SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'nın Barış Güvercinleri' İçin..

0
Güncellendi - 2016-10-09 01:02:48
'Malatya'nın Barış Güvercinleri' İçin..
A- A+ PAYLAŞ

  • Ağbaba,10 Ekim katliamında hayatını kaybeden Malatyalı gençlerin anısına belgesel ve kitap hazırlattı. Belgeselin ilk gösterimi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımı ile 10 Ekim’de CHP Genel Merkezinde gerçekleştirilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara Tren Garı önündeki terör saldırısında hayatını kaybeden partili üyelerinin anısına kitap ve belgesel hazırladıklarını belirterek, "Kitabın satışından elde edilecek gelirlerin tamamı, 10 Ekim'de hayatını kaybedenlerin Malatya'daki ailelerine ve Malatya Gençlik Kollarına bağışlanacak." dedi. Ağbaba, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, partilerince Ankara Tren Garı önünde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden partili üyelerin anısına hazırlanan belgesel ve kitabın tanıtımını yaptı.

12 yol arkadaşımızı kaybettik

Tren garı önünde, aralarında CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanlığı üyelerinin de bulunduğu 101 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Ağbaba, gençlerin Malatya'dan barış türküleri söyleyerek, Ankara'ya geldiklerini belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "CHP tarihinin en büyük toplu katliamını yaşadık. Adeta Malatya'daki gençlik kollarımızın gövdesi, katiller tarafından yok edildi. 12 yol arkadaşımızı, kardeşimizi kaybettik. Birlikte bayrak açtığımız, köy, köy gezdiğimiz, gece gündüz demeden seçim çalışması yaptığımız genç yoldaşlarımızı kendi ellerimizle toprağa verdik." diye konuştu. Veli Ağbaba, partili üyelerin anısına "Bizim Çocuklar" adlı kitap ile "Baba ben de gideyim mi?" isimli belgesel hazırladıklarını bildirdi.

Bu düzen böyle gitmesin

Kitap ve belgeselde, Malatya'da toprağa verdikleri partili üyelerinin kısa hayatlarını anlattıklarını ifade eden Ağbaba, "Kitabın satışından elde edilecek gelirlerin tamamı, 10 Ekim'de hayatını kaybedenlerin Malatya'daki ailelerine ve Malatya Gençlik Kollarına bağışlanacak." İfadelerini kullandı. Bu belgeseli, "bu düzen böyle gitmesin" diyen 12 canın, uğruna mücadele ettikleri özgürlük ve barış yolunda hayatını kaybeden tüm güvercinlere adıyoruz. Bu kitabı, Roboski’den Ankara’ya tüm katliamlarda, “nazar değer diye sarılmaya kıyamadıkları” evlatlarını kara toprağa veren gözü yaşlı analara ve yitirdiğimiz insanlarımıza ithaf ediyoruz.

Ağbaba, gazeteci  Bülent Kutlutürk ile birlikte hazırladıkları "Bizim Çocuklar" adlı kitabın basımını Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun üstlendiğini, belgeselin ise Mutlu Kerimoğlu tarafından hazırlandığını aktardı. Veli Ağbaba, 10 Ekim Pazartesi günü parti genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu'nun da katılacağı programla belgeselin gösteriminin yapılacağını duyurdu.

Bülten

veliağbaba

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız