SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'10 Fabrika Temeli Atıldı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yeni teşvik paketi kapsamında Malatya'da bir arsa talebi yoğunluğu yaşadıklarını ve şuanda 10 firmanın fabrika için temelini attığını söyledi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yeni istihdam ve yatırımlar kadar eski üretimlerinde desteklenmesinin şart olduğunu belirtti. Erkoç, "Son çıkan teşvik paketi, Türkiye'yi 4 bölgeye ayırdı. Malatya 4'üncü bölgede bulunuyor. Malatya'nın 4.'üncü bölgede olması ciddi avantajlar getirecek. Bu yeni teşvik yatırıma ve istihdama yönelik bir teşvik. Ülkenin geleceğine açısında ciddi bir paket. Fakat mevcut üretiminde desteklenmesi gerekiyor. Halen bundan ısrarlıyız. Daha önce başlayan teşvik uygulaması bu yıl sonu ile sona erecek. Mevcut yatırımların ve üretimin desteklenmesi gerekiyor. Aksi takdirde yeni yatırımların bir anlamı olmayacaktır. Bu yıl sonu itibariyle sona erecek olan eski teşvik uygulamasının uzatılmasını bekliyoruz" dedi.

Yeni teşvik paketinden dolayı Malatya'da 10 firmanın fabrikalarının temelini attığını belirten Erkoç, "Yeni teşvik paketi de bazı aksamalara rağmen önemli. Malatya'da önemli bir arsa talep yoğunluğu yaşandı. Bu yoğunluğa cevap vermek için eskiden arsa alıp da yatırım yapmayanlardan ya arsalarını yatırım yapmalarını yada arsaları geri vermelerini istedik. Yatırım yapmayanlardan 15 kişi arsalarını geri verdi. Şuanda yaklaşık 10 firma yatırımlarına başladı. 2. Organize sanayi Bölgesi bir şantiye havasına girdi. Yatırım yapmaya gelen firmalar arasında dünya ve Türkiye çapında tanınmış firmalarda bulunuyor. Büyük firmaların Malatya'ya gelmesi Malatya'nın geleceği içinde önemli. Malatya'nın gelişmişlik sıralamasında ki yeri hoş değil, ama Malatya gelecekte bölgenin cazibe merkezi olacaktır. Kamu ve sivil toplum kuruluşları ortak akılla Malatya için ortak çözümler bulmalıyız" ifadesini kaydetti.

2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki altyapı sorununun bu yıl tamamen bitmiş olacağını belirten TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "2. Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapısını 3 ay içinde bitireceğiz. Kanalizasyon ve diğer alt yapı hizmetleri bitti. Kilit taşı döşeme çalışması devam ediyor. Doğalgaz hizmetini kendi imkanlarımızla ihale ekmiştik. 2. Organize Sanayi Bölgesi çok yakında doğalgaza kavuşuyor" şeklinde bilgi verdi.

Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin arttırılması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü ve kapasitenin 24 bin metreküpten 72 bin metreküpe çıkartılacağını söyleyen Erkoç, "Arıtma Tesisinin mevcut kapasitesi 24 bin metreküp saat. Bunu 72 bin metreküpe çıkartmak için ihale projesinin tekliflerini aldık. Yönetim kurulu olarak teklifleri değerlendirdik. Çok kısa bir süre içinde ihale projesini hazırlatıp, bunu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın onayına sunacağız. Bu çalışmalar bitiğinde Arıtma Tesisi için ödenek konusunu çözeceğiz. Bu çalışmanın bitmesi ile çevremize ciddi anlamda zarar vermeden çevremizi de korumuş olacağız" dedi.

TSO'nun bazı siyasi partilere yakın, bazılarına ise uzak olduğu şeklindeki iddiaları kabul etmediklerini belirten TSO Başkanı Erkoç, TSO olarak her zaman verilen randevulara karşı duyarlı olduklarını söyleyerek, her partiyi de nezaket kuralları kapsamında karşıladıklarını ifade etti. Erkoç, "Tüm siyasi partilere aynı mesafe ve aynı uzaklıktayız. Bizim her partiden kayıtlı olan üyelerimiz var. Burayı siyasetleştirmeyiz. Bu Malatya'ya zarar verir. Çamur atıp izi kalsın mantığının kimseye bir yararı yoktur. Eleştirin belli kural, ahlak ve ölçüleri vardı. Eleştiriler bu kurallar içinde yapılmalı. TSO olarak çok sağlıklı ve güçlü bir demokrasi olmadıkça güçlü bir ekonominin olmayacağına inanıyoruz. Bu noktayı hep vurgulamaya çalışıyoruz. Siyasi partiler ne kadar güçlü olursa, demokraside o kadar güçlü olur. Biz bu inançtayız. Hiç bir zaman bir partinin arka bahçesi olmadık. Sadece doğru olanı destekleyeceğiz. Yanlışın da karşısında olmayı bileceğiz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız