SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Günlük Süre Kaldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:50:26
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ili Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, “Hayvanları küpelemede son aşamaya geldik. Büyükbaş hayvanları küpeleme için toplam 10 günlük bir süre kaldı” dedi 

Birlik binasında yaptığı basın açıklamasında, büyükbaş hayvanları küpeleme konusunda besicileri uyaran Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, “Malatya’da 2012-2013 yıllarında kayıtsız hayvan sayısı çoktu. Kayıt dışı hayvan anlamında Malatya’da ciddi olarak sıkıntılar yaşandı. Kırmızı Et Üreticiler Birliği üzerinden Malatya’ya teşvik gelecekti, maalesef biz bu teşvikin yüzde 10’undan ancak faydalanabildik. Yani Malatya’da 25 bin civarında kesimlik hayvanımız var, ama ne yazık ki, kayıtlardan, küpelemeden dolayı hayvan girişlerini yapamadık. Hayvanlarımızı küpelemek için bizlere 6 ay kadar süre verildi. Bu sürenin son aşamasına geldik. Büyükbaş hayvanları küpelemek için toplam 10 günlük bir süre kaldı. Malatya Hayvan Pazarını kontrol altına alınması için üreticilerimizi uyarmak istiyoruz. Kayıt işlemlerini güncellemeyen üreticilerimizin Gıda Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine başvursunlar. Bundan sonra Hayvan Pazarı girişlerinde pasaportsuz, sevksiz, küpesiz hayvan pazara alınmayacak. Hayvanlarını küpeletmeyen üreticilere büyük ve caydırıcı cezalar var. Üreticilerimizin mağdur olmaması için hemen Gıda Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Eğer Gıda Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinden cevap alamazlarsa Kırmızı Et Üreticileri Birliğine, Süt Üreticileri Birliğine, Damızlık Birliğine telefon edebilirler. Bundan sonra küpeleme konusunda geriye dönüş yoktur” ifadelerini kullandı.

Taneli, “Ayrıca Hayvan Pazarı bundan sonra Cumartesi ve Pazar günleri kapalı olacak. Üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları için mutlaka önlemelerini almalarını istiyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız