SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 HES Devrede, 9'u da Yolda

0
Güncellendi - 2016-02-11 04:34:31
10 HES Devrede, 9'u da Yolda
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kurulu 10 adet Hidroelektrik Santrali(HES)’nin elektrik üretim kapasitesinin 59,46 Megavat (MW)* olduğu bildirildi. 9 adet HES'in de kurulum aşamasında olduğu kaydedildi. Kurulum aşamasında olan HES’lerin elektrik üretim kapasitelerinin 82,8 MW olduğu ifade edildi.

Türkiye Elektrik İletişim AŞ’nin (TEİAŞ) verilerine göre Malatya’da 9’u yatırım aşamasında, 10’u da üretim aşamasında olmak üzere Malatya’da hali hazırda 19 adet HES bulunuyor. Üretim aşamasında olan HES’lerin elektrik üretim kapasitesinin 59.46 MW, yatırımları devam eden HES’lerin enerji üretim kapasitesinin de 82,8 MW olduğu belirtildi.

Özellikle çevreci kurum ve kuruluşların büyük tepkilerine neden olan hidroelektrik santralleri Malatya’nın belli başlı akarsu ve barajları üzerine kurulurken, Kaynarca, Çukurkaya, Tepehan, Kayabaşı, Karanlıkdere, Gemköprü, Kuşkonmaz, Suçatı ve Arapgir Regülatörü ve Hidroelektrik santralleri projelerinin de kurulum aşamasında olduğu kaydedildi.

Halihazırda faaliyette bulunan HES’ler ve üretim kapasiteleri şöyle:

Malatya Şeker Fabrikası HES: 5,544 MW

Güdül HES (1 ve 2): 7,240 MW

Tohma HES: 12,500 MW

Sancar HES: 0,740 MW

Kernek HES: 0,832 MW

Keklicek HES: 8,647 MW

Hacılar HES: 13,34 MW

Erkenek HES: 0,320 MW

Derme HES: 4,500 MW

Aksu HES: 5,770 MW

________________

* Megavat (MW): Bir milyon vat değerinde elektrik güç birimi

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız