SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 İle Şehit Ateşi

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:51:44
10 İle Şehit Ateşi
A- A+ PAYLAŞ

 
Beytüşşebap ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen saldırıda 10 asker şehit oldu. AFP'ye konuşan kaynaklar, çatışmada 20 PKK'lının öldürüldüğünü söyledi. İlçeye tek giriş noktası olan köprü teröristler tarafından dinamitle patlatılarak yıkıldı. Saldırı anında ilçede elektrikler kesildi.
 
Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ne dün gece kalabalık PKK’lı grubunun uzun namlulu silahlar ve askeri birliklere uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırısında 10 asker şehit oldu, 7 kişi yaralandı. Kaymakamlık, Polis Lojmanları ve Jandarma Taktik Alay Komutanlığı’nın üs bölgelerini hedef seçen çok sayıda PKK’lı etkisiz hale getirildi. Saldırı sırasında çok sayıda işyeri ve binaya roket ve kurşun isabet ettiği ilçe merkezinde, günün ağarmasıyla Polis Lojmanları önünde 3 PKK’lının cesedini almak isteyen grup, polis tarafından havaya ateş açılarak uzaklaştırdı.           
 
Beytüşşebap İlçesi’ne PKK saldırısı dün saat 22.00 sıralarında başladı. Kalabalık PKK’lı grubu, Beytüşşebap Jandarma Taktik Alay Komutanlığı ile hemen ilçe yakınındaki Kato Dağı eteklerinde geçici olarak bulunan Bolu Komando Tugayı’na bağlı birliğin üs bölgelerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Aynı anda, ilçe merkezine sızan bir grup PKK’lı da Kaymakamlık başta olmak üzere Polis Lojmanları ve diğer resmi kuruluşlara ateş açmaya başladı. Saldırıya askeri üs bölgelerindeki askerler ile ilçe merkezindeki asker ve polisler anında karşılık verdi.
 
TERÖRİSTLERİN SAKLANDIĞI BÖLGEYE TOP ATIŞI
 
Şemdinli ilçesinde terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda, teröristlerin saklandığı bölgelere top atışı yapıldı. İlçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Altınsu köyünün güney bölümünde yer alan bir tepede terör örgütü mensuplarının bulunduğunu belirleyen güvenlik güçlerinin, teröristlerin saklanabileceği bölgeler top atışı yaptı. Yaklaşık yarım saat süren top atışının ardından ilçe merkezindeki birliklerden havalanan helikopterlerin de operasyona havadan destek verdiği görüldü.
 
CENAZELERE UĞURLAMA TÖRENİ 
 
Beytüşşebap ilçe merkezindeki güvenlik  noktalarına terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırıda şehit olan 10  güvenlik görevlisi için Şırnak'ta uğurlama töreni düzenlendi. 
 
Saldırıda şehit olan 10 güvenlik görevlisi için Şırnak 23. Jandarma Sınır  Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Vali Vahdettin Özkan, Tümen Komutanı  Tümgeneral Ali Doğan İnce, askeri erkan ve diğer yetkililer katıldı.
 
Törenin ardından şehit cenazeleri 3 helikopterle Diyarbakır'a  gönderildi.
 
Saldırıda şehit olan güvenlik görevlilerinin Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi,  Piyade Asteğmen Burak Erdi, Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, Uzman Çavuş Erdoğan  Sönmez, Çavuş Ramazan Emre Ala, Onbaşı Süleyman Güleç, er Serdar Küpeli, er Osman  Yıldız, er Uğur Sağdıç ve er Emrah Karataban olduğu öğrenildi.
         
"20 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
 
Uluslararası haber ajansı AFP'ye konuşan yerel kaynaklar ise yaşanan çatışmada 20 teröristin öldürüldüğünü söyledi.
 

GAZİANTEP
Sabah saatlerinde şehidin acı haberini getiren iki subay Aktoprakta akrabalarında bulunan şehidin annesinin yanına gitti. Burada acı haberi alan aile subaylarla birlikte şehidin özgürlük mahallesindeki baba ocağına geldi. Acı haberi alan anne Rabia Kurt ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı. Bu sırada şehidin il dışında olan babası Ali Kurt’a acı haberin verildiği ve Gaziantep’ dönmek için yola çıktığı öğrenildi.
 
Öte yandan olay PKK'lı teröristler dün gece 22.00 sıralarında Beştüşşebap ilçe merkezine 4 ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırmış ve çıkan çatışmada 20 terörist öldürülürken, 9 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 8 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı.
 
EDİRNE
 
Şırnak'ta şehit olan 9 güvenlik görevlisinden Piyade Er Emrah Karataban’ın Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezinde saat 22.00 sıralarında polis ve askeri noktaları hedef alan teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada şehit olan 9 askerden Piyade Er Emrah Karataban’ın Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi. Karataban’ın ailesine şehit olduğu haberi, askeri görevliler verdi.
 
BURSA
 
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki hain saldırıda şehit olan askerlerden birisinin Bursalı olduğu öğrenildi. Şehit acısı İznik ilçesine bağlı Müşküle köyüne düştü. Saldırıda şehit olan Bursalı er Süleyman Güleç'in şehadet haberi, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sağlık görevlileri nezaretinde Güleç ailesine verildi. Cenazenin yarın törenle Bursa'da toprağa verileceği öğrenildi.
 
KONYA
 
Beytüşşebap’ta çıkan çatışmada şehit olan Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala’nın (21) babası Seyyar Ala ve annesi Kafiye Ala’ya acı haber yetkililer tarafından verildi. Yetkililer şehit haberini vermeye sağlık ekipleri ile birlikte geldi. Yetkililerin haber vermesinin ardından şehidin evine ve sokağa büyük bir Türk Bayrağı asıldı. Şehidin küçük kardeşi 17 yaşındaki Şammas Salih Ala, ağabeyinin şehit haberini almasının ardından gözyaşlarını tutamayarak, “Haberim yoktu, sonradan ağabeyimin şehit olduğunu öğrendim” diyerek konuşamadı. Şehidin evine taziye ziyaretleri başladı.
 
Şehit Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala’nın Ramazan Bayramı’nda 4 gün izine geldiği ve terhisine 3 ay kaldığı öğrenildi.
 
ANTALYA
 
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, dün gece teröristlerin 4 farklı noktaya düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in Antalya’daki baba evine ateş düştü. Baba İlyas Sönmez, "Bende Kürdüm. PKK’yı sevindirmemek için ağlamayacağım” dedi.
 
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, dün gece teröristlerin 4 farklı noktaya düzenlediği saldırıda şehit olan Van Erciş nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in 1993 yılından bu yana yaşadığı Antalya'daki baba evine acı haber sabah saatlerinde verildi. Haber verilmesinin ardından Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkamaz ve askeri erkan şehitin evini ziyaret ederek baş sağlığı diledi.
 
ADIYAMAN
 
Adıyaman’ın Besni doğumlu Jandarma Er Serdar Küpeli’nin merkezdeki evine acı haber çabuk ulaştı. Sabahın erken saatlerinde Vali Yardımcısı Murat Süzen ve jandarma görevlileri acı haberi aileye verdi. Baba Mehmet Küpeli, Anne Ayşe Küpeli ve diğer aile fertleri acı haberle yıkıldı. Şehit haberiyle yıkılan Küpeli ailesinin evinden yükselen feryatlar yürek burktu.
 
Kendisine acı haberi veren yetkilileri “Süze süze buraya kadar geldik. Biz buna layık mıyız? Allah'a şükürler olsun” diyen şehit babası sinir krizleri geçiren diğer oğlu Tayfun’u sakinleştirmeye çalıştı.
 
Şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri sinir krizi geçiren aile fertlerine ilk müdahaleyi yaparken, 91-3 tertip olan Serdar Küpeli’nin teskeresine 59 gün kaldığı öğrenildi.
 
İSTANBUL
 
Şırnak Beytüşşebap’da düzenlenen saldırıda şehit olan er Osman Yıldız’ın Bahçelievler’deki evine ateş düştü.
İstanbul Merkez Komutanlığı’nda görevli bir albay, sabah saatlerinde şehit Osman Yıldız’ın Bahçelievler Soğanlı Mahallesi Yıldırım Sokak’ta bulunan evine gidere acı haberi verdi. Şehit haberi sonrası Osman Yıldız’ın evine Türk bayrağı asıldı. Balkonda gözyaşı döken şehidin babasını askerler teselli etti. Aile fertlerinin fenalaşma ihtimaline karşı kapıda ambulanslar da hazır bekletildi.
 
MUĞLA
 
Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ne dün gece kalabalık PKK’lı grubunun uzun namlulu silahlar ve askeri birliklere uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırısında şehit olan 10 askerden birisi Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı köyünden Asteğmen Burak Erdi Uysal olduğu açıklandı.
 
PKK’lı teröristler ile çıkan çatışmada Muğlalı Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu Burak Erdi Uysal (23)şehit düştü. Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın şehit haberi üzerine Muğla Valisi Fatih Şahin Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici’yi arayarak Şehit askerin ailesini bilgi vermeleri için Köyceğiz İlçe Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Barış Yıldırım’ı Beyobası beldesine gönderdi. Şehit Üsteğmen Burak Erdi Uysal’ın babasının Köyceğiz’in Beyobası beldesi İlköğretim Okulu Müdürü Bayram Uysal olduğu açıklandı.
 
Şehit üsteğmen Burak Erdi Uysal’ın naaşının Şırnak’ta düzenlenecek askeri törenin ardından Muğla’ya gönderilmesi bekleniyor.
 
Şehit Asteğmen Burak Erdi Uysal’ın üç kardeş olduğu ve 2011 yılının Aralık ayında askere gittiği ve piyade Asteğmen olarak vatani görevini yaptığı öğrenildi. Şehit Asteğmen’in Yangı köyündeki evinin önüne dev bir Türk bayrağı asıldı.
 
AFYON
 
şırnak’ın Bettüşşebap ilçesinde PKK’lı teröristlerce akşam saatlerinde 4 ayrı noktadan yapılan saldırıda şehit düşen Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi’nin acı haberi Afyonkarahisar’da bulunan evindeki ailesine ulaştı.
Haberi alan şehidin yakınları Çiftçi ailesinin evine gelirken, 32 yaşındaki Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi’nin evli ve 5 yaşında Zeynep isminde bir kızı olduğu bildirildi. Su ürünler mühendisliği’nden mezun şehit Sami Çiftçi’nin 2007 yılında sözleşmeli subay olarak göreve başladığı belirtildi.
 
AFYONKARAHİSAR’IN 233’ÜNCÜ ŞEHİDİ
 
Afyonkarahisar’ın 233’üncü şehidi olan Çiftçi’nin aslen Elazığlı, babası Mehmet Çiftçi’nin emekli emniyet amiri olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız