SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Kasım Ata'yı Anma Programı

0
Güncellendi - 2016-11-08 01:40:07
10 Kasım Ata'yı Anma Programı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıldönümü dolayısıyla 10 Kasım Perşembe günü Malatya'da da anma programları gerçekleştirilecek.

Malatya Valiliği'den verilen bilgiye göre, Ulu Önder Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle yapılacak anma törenlerinin programı şöyle:

"A-ÇELENK SUNMA TÖRENİ ( 08.50 - 09.15 ) :

a) 10 Kasım 2016 Perşembe günü saat 08.50'de Atatürk Anıtı önünde yapılacaktır.

b) Çelenklerin sunulması, 05.05.2012 Tarih ve 28283 sayılı "Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlama Yönetmeliği" Hükümlerine göre yapılacaktır.

10 Kasım 2016 Atatürk' ü Anma programında, Mülki İdare Amiri, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanınca çelenk sunulacaktır. Siyasi Partiler, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından çelenk sunmak isteyenlerin, Yönetmeliğin 2.maddesinin 6.fıkrası Hükmü uyarınca törenden 48 saat öncesinden Valiliğe dilekçe ile müracaat ederek izin almaları gerekmektedir.

c) Çelenk sunma töreninde resmi kurum ve kuruluş yetkilileri ile tören bölgesi okullarımızdan görevlendirilen idareci, öğretmen, öğrenci, Bayrak ve Flama grubu ile 2.0rdu Bando ve Merasim Bölüğü Anıt önünde belirlenmiş yerde hazır bulunacaklardır.

d) Merkez Komutanlığının hazırladığı 2 meşale Anıt önüne yerleştirilecek ve saat 08.30 da yakılacaktır. Bu saatten itibaren Abdulkadir Eriş Ortaokulundan 1 Kız Erkek izci öğrenci tarafından saat: 11.00'e kadar izci liderleri Celalettin FIRAT sorumluluğunda dönerli nöbet tutulacaktır. Saat 11.00'den 24.00'e kadar 1 asker 1 polis tarafından nöbete devam edilecektir.

e) Çelenkler 10 Kasım 2016 Perşembe günü saat 08.30'da Atatürk Anıtı önünde hazır bulundurulacak, Çelenk Sunacak Kurumların çelenkleri saat 08.50'den itibaren kurumun en üst yetkilisi tarafından Atatürk Anıtına sunulacaktır.

f) Saat 09.05'te İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından şehir genelindeki sirenlerin çalmaya başlatılması ile birlikte görevli öğretmen tarafından verilecek komutla 2 dakikalık saygı duruşuna geçilecektir. Tören alanındaki siren, kurulan ses sistemi aracılığıyla bilgisayardan verilecektir.

g) Çelenklerin sunulması ve 2 dakikalık saygı duruşundan hemen sonra 2.0rdu Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylenecektir.

lı) Anıt şeref defteri Malatya Valisi Sayın Mustafa TOPRAK tarafından yazılacaktır.

B-ATATÜRK EVİNİ ZİYARET (09.15 - 09.30) :

Çelenk Sunma töreni bitiminde Atatürk Evi Ziyaret edilecektir.

C-BATTALGAZİ HALK EGİTİM MERKEZİ SALONUNDA ANMA TÖRENİ (09.30-10.45):

İlimiz Atatürk Evi yanı Battalgazi Halk Eğitim Merkezi salonunda saat 09.30-10.45 arasında düzenlenecek programda;

a) Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından;

I-Saygı Duruşu (1 dakikalık)

2-İstiklal Marşının Okuması

3-10 Yıl Nutkunun Okunması(banttan)

b) İl Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendireceği bir öğretmen tarafından "Atatürk'ün Son Günleri" konulu konuşmanın sunulması.

c) Şiir okunması. (Bir öğrenci tarafından)

d) 2.0rdu Komutanlığında görevli bir personel tarafından "Atatürk'ün Askeri Kişiliği" konulu konuşmanın sunulması.

e) Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından;

1- Oratoryo

2- Atatürk'ün Sevdiği Şarkıların Sunumu

f) Kapanış. "

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız