SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Kişi Gözaltına Alındı

0
Güncellendi - 2016-03-09 00:14:09
10 Kişi Gözaltına Alındı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik) örgütüne yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Soruşturmanın 11 şüpheliyi kapsadığı ve 1 şüphelinin daha önce İnönü Üniversitesi’nde polislere patlayıcı madde atmaktan tutuklanan üniversiteli öğrenci olduğu öğrenildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik bir soruşturması nedeniyle Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda YDG-H üyesi iddiasıyla 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yürütülen soruşturmanın 11 şüpheliyi kapsadığı, 1 şüphelinin ise 29 Aralık 2015 tarihinde İnönü Üniversitesi kampüsünde eylem esnasında polislere el yapımı patlayıcı atma suçundan tutuklanan M.D. adlı öğrenci olduğu öğrenildi.

10 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 1 ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE

Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu tarafından soruşturma ve düzenlenen operasyonla ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde:  “PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik) içerisinde faaliyet gösteren şüphelilere yönelik olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 08/03/2016 tarihinde haklarında gözaltı kararı verilen 10 kişi, Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yakalanmış olup, Malatya İnönü Üniversitesi Kampüsü içerisinde güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı atmak suçundan 05/01/2016 tarihinde tutuklanan 1 şüpheli ile birlikte toplam 11 şüpheli hakkında Malatya Emniyet Müdürlüğündeki işlemler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kaynak : Burhan Karaduman/Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız