SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Kişiden 9'u 'Malatya'ya Gitme' Dediler.."

0
Güncellendi - 2017-04-03 22:10:34
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Ligin lideri Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü İrfan Buz, Evkur Yeni Malatyaspor’un ilk sezonunda 7’nci haftada takımın başına geçmeden önce, spor otoritelerinin kendisine ‘Malatya’ya gitme kesinlikle düşer’ dediklerini söyledi.

BeIN Sports’a konuk olan tecrübeli teknik adam, takımı geçen sezon devraldıklarında 7 maçtan 5 puanlarının olduğunu anımsatarak, “Gençlerbirliği’nden geldiğimde futbol otoriterlerinden 10 kişiden 9’u ‘Malatya’ya gitme kesinlikle düşer’ diye bize öngörüde bulunmuşlardı. Ama biz kendimize güvendik. Tabi cesaret ister, Anadolu’ya gidip, takımı aldığınız zaman kolay değildir. Kaybolma ihtimalinizde olur. Onu da göz önüne alarak, bırakın düşme potasından çıktık, neredeyse Play-Off’u yakalıyorduk” diye konuştu.

Buz, TFF 1. Lig’de 53 puanla zirvede yer aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Bizi de kimse burada beklemiyordu. Tabi diğer takımlara sürpriz olmuş olabilir. Biz bekliyorduk. Play-Off’un içerisinde olmayı bekliyorduk. Tabi böyle seri yakaladıktan sonra bu kadar iyi durumda olmamızda aslan payı futbolcu kardeşlerimizindir. Onlar olmazsa, o kalite olmazsa buraya da gelemezdik.”

İRFAN BUZ İLE EVKUR YENİ MALATYASPOR HAYATA DÖNDÜ

2015-2016 sezonunda, TFF 1. Lig’deki ilk sezonuna iyi başlayamayan Evkur Yeni Malatyaspor, 7 haftada 5 puan toplamış ve spor otoriterleri tarafından ‘küme düşecek ilk takım’ olarak gösterilmişti.

2015-2016 sezonunda görevi Yücel İldiz’den devralan Buz, 7 haftada sadece 5 puan toplayan takımı tırmanışa geçirdi. Sarı kırmızılı takımı Play-Off potasına kadar yaklaştıran tecrübeli teknik adam, sezon sonuna kadar takımına 38 puan kazandırdı ve sezonu 43 puanla 11’nci sırada tamamladı.

Ligde 7 haftalık dilimde 1 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet alan sarı kırmızılılar, İrfan Buz’un takımın başına geçmesiyle birlikte 27 haftada 11 galibiyet, 5 beraberlik, 11 mağlubiyet aldı.

ŞAMPİYONLUK ÇOK YAKIN

TFF 1. Lig’de ilk sezonunda küme düşme hattında yer alan ve spor otoriterlerinin bile ‘küme düşecek takımlar’ arasında saydığı Evkur Yeni Malatyaspor, İrfan Buz ile Play-Off potasına kadar yaklaştı. Sarı kırmızılılar, bu sezon ise şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gösteriliyor.

Buz yönetimindeki Evkur Yeni Malatyaspor, ligde 26 haftada 53 puan toplayarak, ligin bitimine 8 hafta kala büyük bir avantajı eline geçirdi.

İrfan Buz ve öğrencileri, ligde 26 haftalık bölümde 16 galibiyet, 5 beraberlik, 5 mağlubiyet alırken, en yakın rakipleri Sivasspor’a 7, Eskişehirspor’a 8, Göztepe’ye ise 10 puan fark attı.

beIN Sports- Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • fbay (6 yıl önce)
    takımda başkanda irfan hocamda 10 numara...ilk haftalarda kimlerin neler yazdıgını çok iyi gördük.ama ciddiyet özveri ve disiplinden kopmayınca başarı arkasından geliyor.inandılar ve başaracaklar inşallah...dikkatli olmak lazım sonuçta 8 hafta bekliyo bizi..inşallah başaracaklar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nabi şavata (6 yıl önce)
    Ama bir mağlubiyette, teknik direktöre bırak diyen , futbolcularımızı ve yönetimi yerden yere vuran , fanatik , futbol terbiyesi olmayan kişiler , bozucu tenkitler yaptılar. Başarısızda olabilinir, çünkü futbol çok nankördür. Her şeyde suçlu aramamak lazım . Önemli olan, dürüstlük, iyi niyet, samimiyet. Sabır ve biraz şans . Bu saatten sonra , temenni etmeyiz , ama herşey istediğimiz gibi olmayabilir. Bizlere düşen sabırlı olup takımımızı desteklemek, bozgunculuk yapmamaktır. Zira geriye kalan maçlarımız zorlu maçlar, bu birlik, beraberlik , bu hava ve birazda şansın bizde olması temennisiyle, HAYDİİİİ HEDEFE EVKURYENİMALATYASPORUM
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL AYTEN (6 yıl önce)
    İşimizi sıkı tutmada fayda var.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (6 yıl önce)
    aslanlarım be
    0
    0
    Yanıtla
  • Mmehmet (6 yıl önce)
    Saygıdeğer İrfan Hocamızı yürekten kutluyorum.İrfan Hocanın tüm açıklamalı harfiyen doğrudur.Takımımızı kümeden aldı bu seviyelere getirdi.1.Ligde kesinlikle İrfan hocamızla devam etmeliyiz.1.lig çoğu hocalardan kaliteli,bilgili,beyefendi bir kişiliğe sahiptir. Hocamızı,oyuncularımızı,Kulüp başkanımızı yürekten kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)Mmehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Gerçekleri çok güzel bir şekilde özetlemişsiniz, Helal olsun size,Yüreğine sağlık, Gerçek malatyalı sizin gibi düşünendir,Teşekkür ederim kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Demir (6 yıl önce)
    İşsiz kaldın diye geldin İrfan babanın hayrına gelmedin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uslübunuz incitmeden kırmadan olmalı diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem (6 yıl önce)
    Gitme diyenlere futbolu biliyorum diyenlere. Ders olsun. Tebrikler. İrfan. Hoca. Yüreğinize. Ayağınıza. Sağlık. Başarınızın. Devamı. Temeniediyorum. Yolunuz. Açıkolsun. Kıskananlar. Çatlasın
    0
    0
    Yanıtla
  • B j k (6 yıl önce)
    Tebrikler hocam size baskana ogrencilerinize veeeee istanbul gurbetcilerine
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (6 yıl önce)
    eline saglik hocam ama maraton simdi basliyor 8 hafta ve en iyi denk takimlar kolay mac yok artik.
    0
    0
    Yanıtla