SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Kişiden Biri Proje Sundu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:50:22
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın sorularını yanıtlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık  2010-2013 döneminde Malatya’da toplam 3 Bin 530 kişinin girişimcilik sertifikası aldığını bunlardan 304’ünün KOSGEB’e proje sunduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın  KOSGEB tarafından Malatya’da düzenlenen girişimcilik eğitimleriyle ilgili verdiği soru önergesine yanıt geldi. Bakan Işık tarafından verilen yanıtta Malatya’da 2010-2013 döneminde 121 Uygulamalı girişimcilik eğitimi verildiği belirtildi.

En çok girişimcilik eğitimini 38 programla İŞKUR düzenlerken, İŞKUR’u  23 programla KOSGEB, 13 Programla Belediye, 10 Projeyle TSO takip ediyor. Düzenlenen 121 Girişimcilik projesi sonucunda 3 Bin 530 kişinin sertifika almaya hak kazandığı belirtilen açıklamada, girişimcilik desteği almak için KOSGEB’e başvuran kişi sayısının 304 olduğu, bu projelerden 296’sının hizmet müdürlüğü tarafından onaylanarak değerlendirme ve karar kuruluna sunulduğu belirtildi.

221 İŞLETMEYE 3,1 MİLYON LİRA 

Açıklamada, 2010-2013 yılları arasında yeni girişimci desteği kapsamında 221 işletmeye 3,1 Milyon TL tutarında destek sağlandığı belirtildi. CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın KOBİ destekleriyle ilgili sorduğu soruyu da yanıtlayan Bakan Işık; KOSGEB Destek Programları yönetmeliği kapsamında Malatya Merkez Müdürlüğü tarafından belirtilen dönemde 740 işletmeye 18,2 Milyon tutarında destek sağlandığını, bu tutarın 14,4 Milyon lirasının işletmelere geri ödemesiz(hibe) olarak aktarıldığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız