SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Kişiyle Şampiyon Olunmaz!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:39:28
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Feyyaz Uçar, her maçta sürekli eksik kaldıklarından dert yanarak, "Her hafta 2 ya da 3 oyuncum ya cezalı ya da sakat. Bu şekilde istikrarı tutturamıyoruz" dedi. 

TFF Antrenman Sahası'nda gazetecilere açıklamada bulunan Uçar, "Beklenen oldu. Eksik kalarak, maçları berabere tamamlayamazdık. 2 deplasmanda 10 kişi oynadık. İçeride oynadığımız Tokatspor maçını 9 kişi tamamladık. Mücadele etmek bir yere kadar ama saha içerisinde eksik kaldığınız zaman oyunun ilerleyen dakikalarında fizik olarak o baskıyı kuramıyoruz" dedi.

"FUTBOLCULARDAN DİKKATLİ OLMALARINI İSTEDİK"

Uçar, Nurettin Soykan Tesisleri'nde, futbolcularla kulüp başkanı Adil Gevrek'in de yer aldığı bir toplantı yaptıklarını kaydederek, şunları söyledi: "Kulüp Başkanımız Adil Gevrek'te tesisleri ziyaret ettiler. Takımla bir toplantı yaptık. Futbolcuların gördükleri kırmızı kartlarla ilgili bazı cezalar öngördük. Bunu da arkadaşlarımıza ilettik. Bundan sonrada biraz dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Çünkü 10 kişiyle şampiyon olunmaz. Bundan sonra kartlarda biraz daha dikkat edeceğiz. Halen 11 tane oyuncum sarı kart sınırında. Ligin ilk yarısında kartlar rahat görülmüş. Zaten eksik oynuyorum. Her hafta 2 ya da 3 oyuncumu değiştirmek zorunda kalıyorum. Bu beni sıkıntıya sokuyor. Her hafta 2 ya da 3 oyuncum ya cezalı ya da sakat. Bu şekilde istikrarı tutturamıyoruz. Bundan sonraki süreçte futbolcularımızdan hem kartlara hem de fiziki olarak kendilerine dikkat etmelerini isteyeceğiz."

"PUAN KAZANMAK ZORLAŞACAK"

Ligin zorlu geçtiğini ve puan kazanmanın her geçen hafta zorlaşacağını dile getiren tecrübeli teknik adam, "Halen kaybedilmiş çok bir şey yok. Lider Ümraniyespor 5 maçta 8 puan kaybetti. Bizde 7 puan kaybettik. Pendikspor 7, Menemen Belediyespor'da 10 puan kaybetti. Bunlar bizim fırsat yakalamamız gereken zamanlardı. Biz ilk yarıda geride kaldığımız puan kayıplarını telafi edebilirdik. Ama bu kartlar dolayısıyla istediğimiz şeyleri yakalayamadık. İstediğimiz başarıyı yakalayamadık ama mücadeleye devam edeceğiz. Sonuna kadar bu lig böyle gidecek. Diğer gruba göre farklı bir durum var bizim grupta. 4 tane düşmemeye oynayan, Play-Off mücadelesi yapan Play-Off'un içerisinde yukarıdaki puan kayıplarını öngörerek, şampiyonluğa gözünü diken takımlar var. Bundan sonra puan kazanmak çok daha zorlanacak" diye konuştu. 

"BENDEN DE TECRÜBELİ OYUNCULARIM VAR"

Tecrübeli çalıştırıcı, takımların kazanmak için her şeyi yaptıklarını ifade ederek, "Tecrübeli bir takımız. Benden de tecrübeli oyuncularım var takımımda. Ama bunlar yapılacak hatalar değil. Tecrübeli oyuncu biraz daha sakin ve soğukkanlı olur. Kartları biz basitçe görüyoruz. Kart gören bir rakibin üzerine gidip, ikinci kartı gösteremiyoruz. Bütün bunları düşünmemiz lazım. Bu konuda dikkat etmeliyiz. Artık takımlar kazanmak için her şeyi yapıyorlar. Rakibi tahrik etmekten tutun, seyirciyi tahrik etmeye kadar her şeyi yapıyorlar. Bütün bunları bir araya getirdiğinizde, soğukkanlı ve sakin olmak aslında tecrübeli bir takımın yapması gereken bir şey ama şuanda biz onu ne yazık ki yapamıyoruz. İnşallah bundan sonra daha dikkatli olacağız" şeklinde konuştu. 

"ÇOK FAZLA RİSK ALAMIYORUM"

Uçar, eksik kaldıkları için çok fazla risk alamadığını kaydederek, şunları söyledi: "10 kişi, eksik kalıp hem iyi müdafaa yapmak hem de her maçı iyi oynamak mümkün değil. Zaten böyle bir takım yok. Tokatspor maçına baktığınızda, 9 kişi kalmamıza rağmen rakibe göre daha iyi oynadık. Konya Anadolu Selçukluspor maçında 10 kişi kaldık, 1-0'dan 2-1 öne geçtik. Ama her maç aynı performansı sergileyemezsiniz. Eksik kalınca, ciddi şekilde adam paylaşımında sıkıntı yaşıyorsunuz. Geride adam tutacaksınız ya da atağa çıkacaksınız eksiksiniz. Pozisyona girmek için ileride çoğalmak lazım ama ileride çoğalamıyorsun. Çünkü takım olarak eksiksin. Bütün hamlelerimi eksik kaldığımı düşünerek yapmak zorunda kalıyorum. Biraz işin müdafi yönünde düşünmek zorunda kalıyorum. Çok fazla risk alamıyorum. Çift santrafora halen dönemedik. Çünkü hep eksiğiz. 9 kişiyle çift santrafor oynamak intihar olur. Öncelikli olarak bu kart sıkıntımızı üzerimizden atmamız lazım. Ondan sonrada Allah'ın izniyle puanlar gelecektir."

"MUTLAK KAZANMAMIZ GEREKEN BİR MAÇ"

Turgutluspor maçını mutlak kazanmak zorunda olduklarını dile getiren Uçar, "Bir takımda dertler üst üste gelir mi bilmem. Yeni Malatyaspor ilk defa yaşıyor. Benimde başıma böyle bir şey gelmedi. Bir sürü cezalı oyuncum var. Seyircisiz oynama cezamız var. Tarafsız sahada maç oynama cezası var. Ama aynı şeyler rakip içinde geçerli. Biz sadece iç saha ve seyirci avantajımızı kaybediyoruz. Bu benim için çok önemli. Şampiyonluğa oynayan bir takımın mutlaka taraftar desteğine ihtiyacı var. Bu avantajımızdan yoksun maça çıkacağız. Ama rakibimizde seyircisiz oynayacak. Aynı ortamda mücadele edeceğiz. Mutlak kazanmamız gereken bir maç" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız