SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Kız Daha Okullu Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da başlatılan "Haydi Kızlar Okula Kampanyası" çerçevesinde kız öğrenciler liseye yazdırıldı.

Malatya Merkez Özal Köyü'nde oturan ve ilköğretim bitirdikten sonra liseye gidemeyen 10 kız öğrenci, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Kız Teknik Meslek Lisesi'ne kayıt edildi.

Kız öğrencilerin okula kayıt edilmesi programına, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Yazgan ve Haydi Kızlar Okula Kampanyası Malatya Koordinatörü Şube Müdürü Şeyma Eryılmaz ile İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi Müdiresi Aliye Bilek katıldı.

İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi'ne kız öğrencilerin kayıt edilmesi nedeniyle konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Yazgan, "Haydi Kızlar Okula Kampanyası" çerçevesinde kız öğrenciler liseye yazdırıldığını ifade edip, "Okula gidemeyen kız öğrenciler bizlere başvurursa her türlü imkan sağlanıp okullu yapılır" ifadelerini kullandı.

İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi Müdiresi Aliye Bilek ise, okullarında yer sıkıntısı olmasına rağmen, bir sırada 3 öğrenciyi de oturtsalar, gelen kız öğrencilere yok demeyeceklerini söyledi.

Okula kayıtları yapılan kız öğrenciler ise öncelikle kendilerinin liseye kayıt edilmelerine vesile olan başta Özal Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Ali Avşar olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler. İmkanlarının kısıtlı olması nedeniyle merkeze gelemeyip liseye gidemediklerini söyleyen kız öğrenciler, servis imkanı sağlanınca merkezdeki okula gelme imkanı bulduklarını dile getirdiler.

Kız öğrencilerin velileri de imkansızlık nedeniyle kızlarını okula gönderemediklerini ancak kızlarının liseye gitmek istediğini, imkan sağlanınca da kızlarını okula gönderdiklerini söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız