SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Koyunla Başladı Sürüsü Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:53:37
10 Koyunla Başladı Sürüsü Oldu
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da 5 yıl önce küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine başlayan Remziye Gönül, azmi ile kadının, hayatın her alanında başarılı olabileceğini kanıtlayarak, hemcinslerine örnek oldu. 
 
     Merkeze bağlı Şişman köyünde yaşayan 45 yaşındaki Gönül, 5 yıl önce küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapmaya karar verdiğinde 10 koyunu bulunuyordu. Yakınlarının desteğiyle başladığı işinde, aldığı kısıtlı devlet kredilerini de kullanarak küçükbaş hayvan sayısını artıran Gönül, 180 küçükbaş hayvan sayısına ulaştı. Girişimci kadın, şimdi elde ettiği süt ve süt ürünleriyle ailesinin geçimini sağlarken, çevresinden de takdir topluyor. 
 
     Gönül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok zor olmasına rağmen hayvan yetiştiriciliğini çok sevdiğini anlattı. 
 
     Hayvan yetiştiriciliğinde en büyük desteği eşinden aldığını dile getiren Gönül, ''Hayvanları, onları yetiştirmeyi ve onlarla ilgilenmeyi çok seviyorum. Çok zor olduğunu kabul edelim. Ancak her işte olduğu gibi biz de işimizi severek yapmak durumundayız. Az sayıda hayvanla başladığımda çevremdeki insanların beni yüreklendirmesi önemliydi. Hiç kuşkusuz en büyük desteği kocamdan görüyorum. Hayvanların otlatılmasında bütün iş ona düşüyor'' dedi. 
 
     Kadınların hayatın her alanında başarılı işler yaptığını belirten Gönül, her şeyin istemekle başladığını kaydetti. 
     
     -''Remziye Gönül, örnek yetiştiricilerden birisi'' 
     
     Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın da, Malatya'daki küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin artık daha örgütlü olduğunu ifade etti. 
 
     Belirli aralıklarla programlar yaparak yetiştiricilerle bir araya geldiklerini anlatan Akın, yetiştiricilerin sorunlarını çözmek için birlikte hareket ettiklerini belirtti. 
 
     Akın, ''Remziye Gönül, bizim örnek yetiştiricilerimizden biri. Kendisi başarısıyla herkese örnek bir isim. Kısıtlı imkanlarla hayvan sayısını arttırarak ailesinin geçimini sağlıyor. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine baktığımızda aslında bütün yükün kadınların sırasında olduğunu görüyoruz. Birlik olarak kadınlara yönelik eğitim ve destekleme programlarımızı arttıracağız'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız