SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Milyon Euro Bütçesi Var

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:43:20
10 Milyon Euro Bütçesi Var
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Hibe Programı"nın tanıtım toplantısı yapıldı. 

Fırat Kalkınma Ajansı'nın salonunda yapılan toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nca yürütülen 'Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Hibe Programı'nın tanıtımı gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Abid Öztoprak, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Ercüment Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, okul müdür ve müdür yardımcıları, Bakanlık temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarından üyeler katıldı.

Genel olarak özellikle kız çocuklarının eğitim kalitesinin arttırılması, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın geliştirilmesi ve eğitimin her seviyesinde katılımın arttırılmasını hedefleyen 'Hibe Programı'na yönelik, uygulanacak projeleri finanse etmek üzere 10 milyon euro bütçe bulunuyor. Proje başvurusu yapmak isteyen kuruluşların dosyalarını 21 Aralık 2012 tarihine kadar teslim etmesi gerekiyor.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Mustafa Balcı, "Malatya’nın son dönemde elde ettiği başarıların ardında, Fırat Kalkınma Ajansı uzmanları var" dedi. Malatya’ya daha önce başka bir proje için geldiğini hatırlatan Balcı, Fırat Kalkınma Ajansı uzmanlarının dinamizmi ve çalışma azmi ile Malatya'da daha birçok önemli projeye imza atılabileceğini ve bu yetişmiş insan gücünün çok iyi kullanılması gerektiğine ifade etti.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Feden Kocatürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Temsilcisi Tahir Gürbüz, hibe tanıtım programına ilişkin sunumda bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız