SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Milyon TL'ye Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:03:26
10 Milyon TL'ye Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğiyle yapılan ve 2 Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulacak olan  İŞGEM ile ilgili yer teslimi yapıldı. Projenin 10 Milyon TL'ye mal olacağı öğrenildi. Bir yılda bitirilmesi planlanan İŞGEM'in 5 bin 830 metrekarelik kapalı alanı olacak. 
 
İŞGEM'in yapılacağı arsanın devri için yapılan törene Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’ın yanı sıra Bilim-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, Kosgeb uzmanları ve İŞGEM’in yapım ihalesini alan firma yetkilileri katıldı. 
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliği ile hazırlanan ve AB kapsamında desteklenen proje ile Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne İŞGEM’i kuracağız. Bir yılda bitmesi beklenen tesis 10 milyon liraya mal olacak. Özelikle küçük girişimcilerin bir araya gelerek oluşturdukları İŞGEM’ler büyük önem taşıyor. Dünya genelinde 4 bin İŞGEM olmasına rağmen Türkiye’de 16 İŞGEM var. 16 cısı geçtiğimiz aylarda Malatya’da Tekel Sigara Fabrikası depolarında kuruldu. 17 si ise yine Malatya’da 2. Organize Sanayi Bölgesinde kuruluyor. İstihdam oluşturma noktasında burasının önemi büyük. Küçük girişimcilerimizin bir araya gelerek kurduğu bu tesisler, yatırım fidanlığına dönüşecek. Buranın 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde olması da büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı. 
 
Erkoç, konuşmasının devamında,”Yeni girişimcilerin ve işletmelerin en zorlu yılları olan ilk yıllarında onlara çeşitli şekillerde destek olan, iş kurmalarını ve yönetmelerini kolaylaştıran, işletmelerin başlangıç aşamalarında karşılaşacakları riskleri en aza indiren ve uzun yıllardır Dünya’da başarı ile bir istihdam yaratma ve iş kurma modeli, en önemli bölgesel kalkınma araçlarından birini oluşturuyor. İstatistiklere göre küçük işletmelerin kuruluş yıllarındaki başarısızlık oranları %60-80 iken İŞGEM merkezlerinde yer alan girişimci firmalarda bu oran %10’lara kadar düşebilmektedir.” dedi. 
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle; 
 
"Medos İnşaat Mühendislik Elektirik Telekominikasyon Madencilik San. Ltd. Şti.  firmasına ihale edilen  ve AB projesi  kapsamına, faaliyete  başlayacak olan Malatya İŞGEM  projesi  5830 m2   kapalı alana  sahip ,bir  tesis içerisinde faaliyetine başlayacak.   İnşaatın tamamlanma  süresi 12  ay olacak. Yaklaşık 36   adet  işlikten oluşacak olan    binada gerekli  her türlü alt yapı (işlikler, konferans salonu, toplantı salonu, kütüphane, kafeterya, sergi alanları, depo), yeni iş kurmak üzere  faaliyete  başlayacak olan   girişimcilere tesis edilecek. İşliklerde faaliyet  gösterecek olan   firmalar ortalama  36  ay  kendilerini   geliştirdikten  sonra kendi  ayaklarının  üzerinde  durabilecek bir konumda   piyasada yer  alacaklar.  Bu anlamda, proje KOSGEB ve  Malatya Ticaret  ve  Sanayi  odası   öncülüğünde  kurulacak ve projenin işleticisi Malatya Ticaret  ve Sanayi  odası  olacak.  İŞGEM İşletici şirketine, yerel paydaşlarında katılımını sağlanarak Malatya’da aktif olarak faaliyetin devam  ettirilmesi hedefleniyor.
 
Dünya genelinde faaliyette olan 4000 civarında iş geliştirme merkezi bulunuyor. Ülkemizde ise Van, Tarsus (Mersin) , Eskişehir, Yozgat, Adana, Mersin, Elazığ, Samsun, Diyarbakır, Ereğli (Zonguldak), Pendik (İstanbul), Hacıbektaş (Nevşehir), Avanos (Nevşehir), Çorum ve Kütahya illerinde İŞGEM merkezleri mevcut.. Ayrıca  Malatya’da ise  Malatya valiliği  tarafından  2011  yılında faaliyete geçirilen ayrı  bir İŞGEM  mevcut olup , toplamda  26  adet  işlik içerisinden  4  adet  işyeri  faaliyetine başlamış bulunuyor. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız