SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Milyon TL'ye Yapılacak

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 54 kilometre uzunluğundaki Kuzey çevre yolunun kamulaştırılmasının önümüzdeki yıl yapılacağı bildirildi. İstasyon kavşak köprüsü de 10 milyon TL'ye mal olacak.

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Malatya'da 2003-2009 yılları arasında 189 kilometre bölünmüş yol yapıldığını ve 2010 yılında da 46 kilometrede bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Ölmeztoprak, Karayolları çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Malatya Gölbaşı ayrımı Darende 6. bölge hudut yolu toplam 90 kilometre. Bu projenin 2003 yılından önce 3 kilometresi, 2003-2009 yılları arasında ise 42,5 kilometresi sathi kaplama seviyesinde tamamlanarak trafiğe
açılmıştır. Bu yolun 2009 yılında harcaması 21 milyon 580 bin TL'dir. Toprak işleri ve sanat yapısı çalışmaları devam etmektedir. 2010 yılı ödeneği 10 milyon TL'dir. Aynı yolun 5. bölge hudut kısmı toplam 128 kilometre uzunluğunda olup, Malatya ilindeki uzunluğu 83 kilometredir. Bu projenin 2003 yılından önce 2 kilometresi, 2003-2009 yılları arasında ise 53 kilometresi sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak trafiğe açılmıştır. Hava alanı itfaiye hizmet binasının yapım çalışmalarına 2010 yılı için 1 milyon 231 bin TL ödenek ayrılmıştır. 28 Kasım 2010 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır" dedi.
2011 yılında Malatya'nın il merkezi ve ilçelerinde yarım kalan karayolu tamamlama çalışmalarına ağırlık verileceğini belirten Ölmeztoprak, açıklamasını şöyle tamamladı:

"54 kilometre uzunluğundaki Malatya Gölbaşı ayrımı, Hekimhan 16. bölge yolu, 7 kilometre uzunluğundaki Arapgir ilçesinin çevre yolu, 54 kilometre uzunluğundaki Kuzey çevre yolunun kamulaştırılması, Malatya Gölbaşı ayrımı 6. bölge hudut yolu, 18 kilometre uzunluğundaki Malatya'nın prestiji açısından önem arz eden Havaalanı yolu, Battalgazi ilçe girişinin 9 kilometrelik kesimi, 21 kilometre uzunluğundaki Arapgir Kemaliye çıkışı, karşılıklı kavşak projesi olarak değerlendirilecek olan yaklaşık maliyeti 10 milyon TL hesaplanan 500 metre uzunluğundaki İstasyon kavşak köprüsü, Battalgazi kavşak köprüsü, Hekimhan Karahalil köprüsü, Darende ve Elbistan arasındaki 53 kilometrelik yol, 320 metre olacak şekilde yapılacak yeni Kömürhan Köprüsü, Adıyaman-Malatya arasını 74 kilometre mesafe kısaltacak Adıyaman Yeşilyurt ve Malatya yolu, Keban-Arapgir-Divriği yolu, Nemrut Dağı yolu turistik yolu, Elazığ-Malatya yolu, İliç Kemaliye ve Arapgir arasındaki yolların yapımı devam edecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız