SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Noktaya 'Geri Dönüşüm Pet Şişe' Uygulaması

0
Güncellendi - 2018-03-10 04:09:53
10 Noktaya 'Geri Dönüşüm Pet Şişe' Uygulaması
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, doğaya sahip çıkmak adına başlattıkları yatırım ve projelere devam ettiklerini ifade ederken, “Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakabilmek adına Yeşilyurt'umuzun belirli noktalarına yerleştireceğimiz Geri Dönüşüm Sepet Şişeleri sayesinde teneke kutu, cam şişe ve pet şişeleri yerinde ayrıştıracağız. Hemşerilerimiz kullanılmayan atık malzemelerini bu sepetlere atarak gelecek nesillere sağlıklı ve güzel bir Malatya bırakılmasında katkı sağlayabilirler” diye konuştu.

“ÇEVRE VE DOĞAMIZI KORUMALIYIZ”

Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası ön kısmında düzenlenen törende konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, doğası ve yeşil alanlarıyla ünlü Yeşilyurt’u gelecek nesillere sağlıklı ve huzurlu bir şekilde emanet etmek adına çevre ve doğaya sahip çıkacak yatırımlara bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

“KATI ATIKLARIN YERİNDE AYRIŞTIRILMASI ÖNEMLİ”

Çevre ve doğaya sahip çıkmanın her bireyin görevi olduğunu, yerel yönetimlerinde bu ciddi konuda toplumu teşvik edecek projelere ağırlık vermesi gerektiğini hatırlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeşilyurt’un doğal güzelliklerini ve yeşil alanlarını korumak,  çevre ve doğanın gelecek açısından önemini insanlara anlatılmasını sağlayacak örnek projeler uygulamaya önem veriyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak insan sağlığını her şeyin üstünde tutan bir hizmet felsefesine sahibiz. Gelecek nesillere sağlıklı ve huzurlu bir yaşamsal ortam bırakmak adına, çevre bilincine dikkat çekecek hizmetlerimize bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Çevre ve Kontrol Müdürlüğümüzün gözetiminde yapılan çalışmalar neticesinde hazırlanan ‘Geri Dönüşüm Sepet Şişe’ uygulamasını faaliyete geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı 10 ayrı noktaya ( Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi- Malatya Park AVM- Abdullah Gül Parkı-Hilal Park-MAŞTİ-Bostanbaşı Barguzu Caddesi)  yerleştireceğimiz bu sepetler sayesinde teneke kutu, cam şişe ve pet şişeleri yerinde ayrıştıracağız. Katı atıkların ilk başta yerinde ayrıştırılması geri dönüşümün daha sağlıklı bir çerçevede yapılmasını sağlamaktadır.

Çevreye sahip çıkmak adına bugüne kadar hayata geçirdiğimiz bütün projelerimize destek veren kıymetli hemşerilerimiz kullanmadıkları bu tür atık malzemeleri sepetlere atarak doğaya sahip çıkmak adına önemli bir görev yapmış olacaklar. Sepetlere atılacak atık malzemeler ekonomiye yeniden kazandırılacaktır. Pet şişelerin doğada tekrar dönüşümü çok uzun yıllara tekâmül ettiği için bu atıkların geri dönüşümü sağlamak, ekonomiye kazandırmak çevre bilincinin oluşması anlamında büyük önem arz etmektedir. ‘Geri Dönüşüm Sepet Şişe’ projemiz kentimize ve ilçemize hayırlı olsun. Projede emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

“ÇEVREYE SAHİP ÇIKAN VE ÖNEM VEREN BİR HİZMET ANLAYIŞIMIZ VAR”

Çevreye sahip çıkmak adına bugüne kadar birçok projeyi halkla buluşturduklarını sözlerine ekleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “2014 yılında başlattığımız ve birçok yerel yönetimin örnek aldığı ‘Çer-Çöp’ projemiz kapsamında 44 farklı noktada hizmet veren Geri Dönüşüm Evleri sayesinde topladığımız atıklar, çöp olmaktan kurtarılarak, hem doğal kaynaklar korunuyor, hem de ekonomiye yeniden kazandırılıyor. Proje sayesinde 7 bin 365 ton karışık ambalaj atığı yeniden ekonomiye kazandırılırken, yaklaşık 70 bin ağacın kesilmesi önlenmiş, 344 dekar orman alanının da korunması sağlanmıştır. Yaklaşık 6 bin 928 konutun bir yıllık elektrik enerjisi sağlanırken, 145 bin 827 ton sera gazının da atmosfere salınması da engellenmiş oldu” dedi.

“50 BİN ÖĞRENCİMİZE ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMİ VERDİK”

Başkan Polat, “Çevreye duyarlı bilinçli bir nesil yetiştirme amacıyla ‘Çer-Çöp Atık Geri Kazanım Projesi’ bilgilendirme eğitim çalışmalarımız kapsamında 375 okulumuzda 50 bin öğrencimize eğitim verdik. Çocuklarımıza doğaya sahip çıkma anlayışını, çevre bilincini anaokulu döneminde erken yaşlarda öğretmemiz gerekiyor. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği halinde eğitim programlarımız devam etmektedir. İki adet Mobil Geri Dönüşüm Aracımızla ilçemizin farklı bölgelerinde eğitim gezileri düzenliyoruz.

Ayrıca geçtiğimiz ay içerisinde Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’nin teşrifleriyle temelini attığımız ‘Ambalaj Atığı Toplama Ayırma’ tesisimizde çevreye verdiğimiz değeri ortaya koymaya yetmektedir. Toplam maliyeti 7 milyon 499 bin TL olan bu dev yatırım sayesinde bir yılda yaklaşık 6 bin ton karışık ambalaj atığı toplanmasını, 68 bin 863 ağacın kesilmesini ve 281 dekar orman alanının korunması hedeflenirken yaklaşık 5 bin 500 konutun elektrik enerjisine eş değer enerji tasarrufu elde etmiş olacağız.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Polat konuşmasının ardından sepete attığı pet şişe ile projeyi başlatmış oldu.

Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • İsimsizler (6 yıl önce)
    Bakınız Yeşilyurt Belediye Başkanlığının yaptığı "KEŞKE BÜTÜN ÇOCUKLAR MUTLU OLSA" ve "BAŞ TÂCI" Projeleri bence hicbirsey yapılmasın bu projeler devam etsin. Herkese yeter bunların yanı sıra yapılan parklar, hayır çarşıları, yetim günleri,parklar, engelsiz parklar camiler,konaklar, yaşam merkezleri, Gözünaydın, Yeşilyurt Gurbet Değil v.s. v.s. araştırın, bakın, tartın, ölçün,bicin....
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL AYTEN (6 yıl önce)
    Başkanım önce şu okullarımızdaki geri dönüşüm kutularındaki malzemeleri düzenli bir şekilde alınız.Daldan dala hoplamayınız.Her hafta Belediyenizi sürekli arayarak zorla dönüşüme attığımız kutuları aldırıyoruz.Önce bu işe bir çare bulun.Toplanan malzeme alınmadıktan sonra ne işe yarar.ŞOV yapıyorsunuz.Basına poz vereceğinize mobil araçlarınızın daha düzenli çalışmalarını sağlayınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (6 yıl önce)
    Fikir güzel.Bu sepetlere sadece pet şişe ve teneke kutular atılıyor.Bu uygulama ülkemizde bir çok büyük ilde var.Ne var ki vatandaş yanlış anlamaz ve çöplerini atmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam (6 yıl önce)
    Gerçekten vizyonunuzu gösteren projelerle karşımızdasınız.çok yaratıcı çok kalıcı inanılmaz işler bunlar.aynı şekilde devam etmeniz dileğiyle.yeşilyur layık olduğu gibi yönetiliyor₺₺
    0
    0
    Yanıtla
  • İsimsizler (6 yıl önce)
    Bir Esnaf Cumhurbaşkanlığı yapabilir. Fakat Cumhurbaşkanı Esnaflık yapamaz.... Olaya bu yönden bak bu bir vizyondur... Anlayana...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    Helal olsun takdireşayan bir proje , sizden fazlasıda beklenemezdi adamı güldürmeyin beeeee , şehre renk ve can katacak projelerle gelin gözümüzde kaldı malatyamıza yakışır bir yüksek mühendis veyahut bir yüksek mimar vb kişilerin memleketi yönetip zekaları ile şehri uçurmaları..
    0
    0
    Yanıtla