SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'10 Ocak'ı Seçtik, Çünkü..'

A- A+ PAYLAŞ

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Malatya şubesinin düzenlenen bir törenle açıldı.

Derneği açılış törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, ÇGD Genel yönetim kurulu üyesi ve Ankara şube başkanı Tarık Hatipoğlu, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Kadir Karkın, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Evren, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, TMMOB'ne bağlı oda temsilcileri, Türk Hukuk Enstitüsü şube başkanı Av. Faik Demez, Eğitim Sen Şube Başkanı Cengiz Karabay, SES Şube Başkanı Hasan Kaldık, BTS Şube Başkanı Murat Oral, Türk-İş İl Temsilcisi Servet Akbudak, ADD Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, CHP Belediye Başkan Adayı Ömer Şarapnel, MHP Belediye Başkan Adayı Cumali Ünaldı, öğretim üyeleri, gazeteciler ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve davetli katıldı.

Derneğin açılış kurdelesini Gazeteciler Cemiyeti başkanı Haydar Karaduman ile birlikte kesen Vali Daşöz yaptığı konuşmada; kısıtlı imkanlar içinde çalışan yerel medyanın, bulunduğu yörede sorunların en önemli takipçisi olduğunu ve bu anlamda önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, yeni kurulan Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şubesi'nin bir meslek örgütü olarak önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı Bülent Kutlutürk de,Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin her şeyden önce çalışan gazetecilerin derneği olduğunu vurgulayarak, bu nedenle açılış günü olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü seçtiklerini söyledi.

Türkiye'de genelde basın üzerindeki baskıların devam ettiğini, Malatya özelinde ise daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya olduklarını vurgulayan Kutlutürk, bu nedenle 10 Ocak'ın bayram olarak kutlanması yerine gazetecilerin haklarının savunulduğu bir gün olarak algılanması gerektiğini ifade etti.

Ekonomik sorunlarının yanı gazetecilerin de ağır çalışma koşulları nedeniyle Malatya yerel basınının sıkıntılı bir süreçten geçtiğine işaret eden Kutlutürk, ''Malatya'da sigortasız ve düşük ücretlerle çalışan çok sayıda gazeteci bulunduğu gibi bu arkadaşlarımız görevlerini yaparken birde birçok engelle karşı karşıya kalmaktadır. Kimi zaman fiili müdahalelere dahi maruz kalıp, fotoğraf makineleri kırılmakta, kasetlerine el konulmakta ve tartaklanmaktadır. Bu anlamda Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin üç temel görevi olacaktır. Birincisi basın ve düşünce özgürlüğü önündeki engellerini kaldırılması için mücadele etmek, zor şartlar altında çalışan gazetecilerin ekenomik ve sosyal refah düzeylerinin arttırılması için mücadele etmek ve mesleki içi eğitim seminerleriyle gazetecilerin mesleklerini daha iyi yapabilmelerine imkan yaratmaktır' diye konuştu.

ÇDG Genel Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tarık Hatipoğlu ise yaptığı konuşmada, yerel basının güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, yerel yöneticilerin ve milletvekillerinin üzerine bu konuda önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Türkiye genelinde 9 şubesi bulunan ÇGD'nin Malatya Şubesi'nin açılışıyla 10. şubeye kavuştuğunu anlatan Hatipoğlu, ÇGD olarak yerel basının sorunlarını sık sık gündeme getirdiklerini vurguladı.

Açılış töreni davetlilerle yapılan sohbetlerden sonra sona erdi.

Derneğin Kutlutürk başkanlığındaki kurucu yönetim kurulu Yaşar Karaaslan, Güler Hazar, Fadime Akıncı ve Oktay Kınık'tan oluşuyor.

HABER- FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız