SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Otobüs Daha

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da şehiriçi toplu taşımacılık işini yapan belediye bünyesindeki MOTAŞ şirketince satın alınan 10 otobüs düzenlenen törenle hizmete sokuldu.

Otobüslerin alımı ve hizmete sokulması nedeniyle düzenlenen törenle ilgili Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Geçtiğimiz aylarda 2 yeni otobüs alan Malatya Belediyesi MOTAŞ şirketi, otobüs filosuna 10 yeni otobüs daha ekledi. Adana Temsa’da alınan 9 büyük ve 1 küçük, toplam 10 otobüs teslim alındı.

Araçların teslim alınması dolayısıyla 5 Nisan Pazartesi günü Belediye binası önünde bir tören düzenlendi. Mehter Takımı konseriyle başlayan törene Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Temsa üst düzey yöneticisi (CEO)Mehmet Buldurgan, Hürriyet Gazetesi ekonomi yazarı hemşerimiz Vahap Munyar, ilçe ve belde belediye başkanları, dernek başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye personelleri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Tören sırasında MOTAŞ ile ilgili kısa bilgiler verildi. MOTAŞ’ın 1999 yılında 5 bin TL sermaye ile 5 ortaklı olarak kurulduğu ve 70 adet otobüs ile hizmete başladığı belirtilirken, araç filosunun son alınanlarla birlikte 3 tanesi yarım olmak üzere toplamda 107 otobüs kapasitesine ulaştığı, otobüslerin yüzde 50’sinin 4 yaş ve üzeri olduğu, 39 otobüsün ise MOTAŞ sermayesi ile alındığı bildirildi.

MOTAŞ ile ilgili verilen bilgilerin ardından Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan, Temsa Avelue’nin Türk mühendislerinin geliştirdiği ve Adana’da ürettiği mükemmel bir toplu taşıma aracı olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yerli malı tercih etmesinden dolayı teşekkür etti.

Avelue’nin ilk olarak yurtdışına ihraç edildiğini belirten Buldurgan, “Değerlerimizle gurur duymalı ve onlara sahip çıkmalıyız. Bu değerlerimizi dünya markası yapmalıyız. Malatya’nın kayısı neyse, Temsa Globalin de Avelue’si aşağı yukarı aynıdır.

O yüzden, bu değere gereken desteği veren Malatya Belediyesine ve Motaş’a teşekkür borçluyuz” dedi. Araç özellikleri hakkında bilgiler de veren Buldurgan, “İsmindeki markaya bakıp da ben ithal araç alacağım demediği için de ayrıca Malatya Belediyesini kutluyorum” şeklinde konuştu.

Ulaşım Planlamasından dolayı da Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı kutlayan Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan, “Başkanımızın yeni bir ulaşım planı olduğunu biliyorum ve kendisini takdir ediyorum. İnşallah kendi şehrimiz Adana’ya da kısmet olur diyorum. Malatya bu açıdan daha şanslı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Çakır: Hedefimiz 7 Yaş Altına İndirmek…

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bir şehrin gelişmişliğinin toplu taşımaya verdiği önemle de paralel olduğunu hatırlatarak, toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi için standartların yükseltilmesi için çalıştıklarını ve araçların yaş ortalamasını AB Standartları olan 7 yaş altına düşürmek olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz aylarda 2 adet yeni otobüs aldıklarını, şimdi de 10 adet daha aldıklarını belirten Başkan Çakır, dolmuş ve minibüslerin kaldırılarak otobüs alınması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çakır, “Eğer bu dönüşümü de sağlarsak biz toplu taşımada Avrupa standartlarının da altında bir yaş ortalamasına inmiş olacağız” dedi.

Malatya’ya ve şehir trafiğine yakışan bir otobüs grubu tercih ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Çakır, Temsa Evelue’yi tercih etmelerindeki sebeplerin; çevre dostu olması, zehirli gaz yaymaması, euro 4 motor olması, engelli vatandaşlara yönelik olması, tasarruflu, güvenli ve kamera sistemi gibi nedenlerin olduğunu söyledi.

Koyun: Ulaşım Sorunumuz Çözüldü…

Törende son olarak konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise alınan otobüslerde en fazla faydalanacak olan kesimin kendileri olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti. Malatya’nın Türkiye genelinde engellilerin ulaşım sorununa çözüm getirmiş tek il olduğunu söyleyen Koyun, “Malatya şu anda 13 tane engellilerin faydalanacağı araca kavuşmuş oluyor. Bu da engelliler açısından sevindirici bir olay” dedi.

Konuşmaların ardından araçların temsili anahtarı Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan tarafından Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teslim edildi. Daha sonra kurdela kesimi yapılarak, araçlar törene katılanlar tarafından gezildi.

Başkan Çakır’dan Kristal Kayısı…

Törenin ardından Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan ile Gazeteci-Yazar Vahap Munyar Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Mehmet Buldurgan ile Vahap Munyar’a kristal kayısı maketi ile kuru kayısı hediye etti.

TEMSA AVENUE

• Euro 4 motoru
• Alçak tabanlı, 3 kapılı ve engelli girişli rampa özelliği.
• Araç içi ve geri görüş kamera özelliği
• Yolcu biniş ve inişlerde; kapılarda sıkıştırmama özelliği
• Kapılar açıkken araç hareket etmiyor.
• Araç durakta durmadan kapılar açılmıyor.
• Segmentinin maksimum iç genişliğine sahip. (araç iç yüksekliği 2621 mm)
• 6+1 otomatik vitesli
• 30 oturan, 72 ayakta, toplam 102 yolcu kapasiteli.
• Klimalı
• Şase ve gövde yapısında kullanılan paslanmaz ve kompozit malzemeleri ile daha uzun ömürlü ve daha hafif.
• Uydu takip cihazı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız