SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Saat Mahsur Kaldılar

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:39:21
10 Saat Mahsur Kaldılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da görev yerlerine gitmek için minibüsle yola çıktıktan sonra kar ve tipi nedeniyle yolda kalan 14 öğretmen, 10 saat süren çalışmaların ardından kurtarıldı.
 
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Ortaköy İlköğretim Okulu'nda görev yapan 14 öğretmen, saat 08.00'de bindikleri servis aracıyla görev yerlerine doğru haraket etti. İçinde öğretmenlerin bulunduğu minibüs, Bürücek yaylası civarına geldiği zaman kar ve tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı. Öğretmenlerin yardım istemesi üzerine Yeşilyurt Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Ekibi, İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe Jandarma, ve112 Acil Servis ekipleri harekete geçerek öğretmenleri kurtarmaya çalıştı. Yoğun kar ve tipi nedeniyle çalışmalar zor şartlar altında yürütülürken bölgeye İl Özel İdaresi tarafından iş aracı takviye edildi. Ayrıca Malatya Belediyesi'ne ait bir kepçe ve TEDAŞ'a ait bir kar kedisi de bölgeye destek olarak gönderildi. Minibüs kışın ulaşım amacıyla kullanılan Çat Barajı'nın 11 kilometre uzunluğundaki tünelden gece saat 23.00 sıralarında geçirilerek, kurtarıldı. Öğretmen ile yakınları burada buluşarak, mutluluk yaşadı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, "Saat 10.00 civarında Yeşilyurt Orta köye ait 14 öğretmenimizin minibüsle mahsur kaldıklarını öğrendik. Burada bir dozer bir greyder çalışıyordu. Yoğun kar ve tipiden dolayı onlarda mahsur kalmışlar. Bir kar kedisi, bir kepçe, bir greyder ile bu yolu tünele kadar açtık" dedi. 
 
Öğretmen Ahmet Balcı, "Sabah saat 08.00'da yola çıkmıştık. Yolda tipi ve kardan dolayı yolda mahsur kaldık. İlçeden çıktıktan 2 saat sonra iletişimimiz kesildi. Burada kar kalınlığı çok fazlaydı. Görüş mesafesi bir metreye kadar düştü. Çok endişelendik.10 saat süren bir zorlu mücadeleden sonra Orta köyüne varabildik. Bayan arkadaşlarım çok etkilendi. İl Özel idaresi ekipleri önümüzde olduğu halde onlar da mahsur kaldı. Köylüler bize sahip çıktı. Sıkıntımız en çok telefonların çekmemesi oldu. Çünkü hiç
kimse ile iletişim kuramadık. Sonuçta sağ salim Malatya'ya geldik''diye konuştu. 
 
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, "Yeşilyurt ilçesi öğretmenleri eğitim ve öğretim için görevli bulundukları Orta köyüne giderken yağan kar ve tipiden dolayı mahsur kalmışlardır. Sabah saat 08.00 de, 5 bayan, 9 erkek öğretmenimiz servislere binerek görev yeri Orta köye giderken Bürücek yaylası civarında tipiye yakalanmışlar. Saat 11.00'den sonra haber irtibatın kesilmesi ile harekete geçtik..İl özel idaresi ekiplerde yol açarken onlarla mahsur kalmış. Sağ salim öğretmenlerimiz ailelerine kavuşturduk" ifadelerini kaydetti. 
 
KÖY YOLLARI 
 

Etkili olan yağış nedeli ile Pazar günü itibari ile 324 köy yolunun kapandığı öğrenildi. 
 
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, kapalı olan yolların ilçelere göre dağılımı şöyle verildi; " "Merkez 6, Akçadağ 52, Arapgir 30, Arguvan 37, Darende 27, Doğanşehir 15, Doğanyol 11, Hekimhan 41, Kale 12, Kuluncak 13, Pütürge 54, Yazıhan 11 ve Yeşilyurt 15." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız