SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Saatte Hastaneye Ulaştırılabildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:49:38
10 Saatte Hastaneye Ulaştırılabildi
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'nın Darende ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolu kapalı olan bir mezrada doğum sancıları tutan hamile kadın, 10 saatlik çalışma sonucunda hastaneye yetiştirildi. Hamile kadın, hastaneye yetiştirildikten 10 dakika sonra bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 
     
Kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan ilçeye bağlı Ağılyazı Köyü, Halaçören mezrasında yaşayan ve dördüncü çocuğuna hamile olan Fadime Yıldırım'ın doğum sancıları tutunca, yakınları durumu Darende Kaymakamlığı'na bildirdi. 
     
112 Acil Servis ekiplerinin yola çıkmasının ardından yaklaşık 2 metre kar bulunan köy yolunun açılması için 10 saat süren zorlu bir mücadele başladı. 
     
Kaymakamlık, Darende Belediyesi, Ayvalı Belediyesi, Karayolları ve İl Özel İdaresinin iş makineleri, hamile kadına ulaşmak için büyük çaba sarf etti. Bu arada doğum için yakındaki Akpınar Köyü'nün ebesi de hazır bekletildi. 
     
Mezra yolunun açılarak hamile kadına ulaşılmasının ardından ambulansa alınan Fadime Yıldırım, dozerlerin yardımıyla açılan yoldan Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ne getirildi. Kadın Doğum Servisine alınan Yıldırım, hastaneye getirildikten 10 dakika sonra bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 
     
Bebeği ve ailesini ziyaret eden Darende Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Serdar Deveci, meşakkatli bir yolculuğun ardından ulaşılan kadının hastanede doğum yapmasını sağlandığını bildirdi. 
     
Henüz adı konmayan bebeği bir süre seven Dr. Deveci, ''Hastamızın doğum sancısının başladığını öğrenince 112 ekibimiz yola çıktı. Yol kapalı olduğu için diğer ekiplerle irtibata geçtik. Maalesef çok meşakkatli zahmetli bir yolculuk oldu, 10 saate yakın sürdü. Kaymakamlığımız, Darende Belediyesi, Ayvalı Belediyesi, Karayolları, İl Özel İdaresi devletin tüm birimleri seferber oldu'' dedi. 
     
Ambulans ekibi ve doktorun da gayretleriyle güzel bir sonuç elde edildiğini ifade eden Deveci, ''Daha kötü şartlara sahip olan yerlerde paletli ambulanslar ya da helikopterle de hizmet veriliyor ama elimizdeki imkanlar bunlardı. Zor koşullara rağmen hastamıza ulaştık. Buradaki kadın doğum uzmanımız ve ebe arkadaşlarımız gerekeni yaptılar. Umarım bir daha böyle şeylerle karşılaşmayız, karşılaşırsak da bilinmeli ki devletin bütün imkanları sarf edilmektedir'' diye konuştu. 
     
Baba İsmail Yıldırım da, sağlık ve kurtarma ekiplerinin hepsine minnettar olduklarını belirtti. Yıldırım, bebeklerine kendilerini hastaneye ulaştıran sağlık çalışanlarından birinin adını vermeyi düşündüklerini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız