SON DAKİKA
SON DEPREMLER

10 Sanıklı Çete Davası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 'Binbir Surat' diye bilinen Münir Nusret S.'nun lideri olduğu suç örgütünün, sahte kimlik ve belgelerle başkalarına ait yolcu otobüslerini bankaya teminat olarak gösterip, kredi almak suretiyle dolandırıcılık yaptıkları açıklandı.

Polis tarafından 28 Nisan 2006 tarihinde yapılan operasyonla yakalanan Münir Nusret S. ve adamları hakkında, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, nitelikli banka dolandırıcılığı ve resmi evrakta müteselsilen sahtecilik' iddiasıyla dava açıldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında halen cezaevinde tutuklu bulunan örgüt lideri Münir Nusret S.'nun (42) da bulunduğu, Halil K. (35), Yıldıray O. (33), Yılmaz O. (25), Memduh Ö. (34), Osman Kürşat B. (37), Yasin K. (38), Hüseyin E. (41), Mehmet Akif E. (29) ve Aziz Özkan Ö. (49) adlı şahıslar hakkında 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Şebekenin cep telefonlarının dinlenmesi, tespiti ve kayda alınmasıyla sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi sonucunda çökertildiği ve örgüt lideri Münir Nusret S. ve diğer üyelerin Kayseri'de bir bankada dolandırıcılık yapacakları sırada yakalandıkları bildirildi. İddianamede zanlıların şu ana kadar 5 banka dolandırıcılığı suçu işledikleri ve toplam 580 bin YTL para aldıkları kaydedildi.

S.'nun, İzmir'de cezaevinde olan 2 adamının koğuşunu öğrenmek için telefonla cezaevini arayıp kendisini avukat olarak tanıttığı, yakalandığı esnada arabasında telsiz bulunduğu, kamu kurum ve kuruluşlarını telefonla arayıp kendisini avukat olarak tanıttığı, sürekli cep telefonunu ve numarasını değiştirdiği, örgüt üyeleri tarafından kendisine "Baba", "Kral" ve "Müdür" olarak hitap edildiği, sürekli seyahat ettiği, kendisine ait 1 adet porsche cip, 1 adet volvo otomobil ve 3 adet otobüsün olduğu aktarıldı. Zanlılardan Memduh Ö.'nin ise eski banka müdürü olduğu ve dolandırıcılık işlerinin bizzat içinde yer aldığı ileri sürüldü.

Zanlıların, Malatya'da da bir bazı otobüsleri, sahiplerinin bilgisi dışında sahte belgelerle başkaları adına göstererek, bir bankanın Malatya Şubesi'nden kredi çektikleri ve böylece dolandırıcılık yaptıkları öne sürülüyordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız