SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Yılda 75 Proje Uygulandı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:52:19
A- A+ PAYLAŞ

Geçmişten günümüze çeşitli kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapan Malatya’da tarih canlanmaya devam ediyor. Anadolu ile Mezopotamya arasında yol güzergâhı olması sebebiyle Hitit, Asur, Pers, Roma, Bizans, Arap, Selçuklu ve Osmanlı olmak üzere birçok medeniyete tanıklık eden Malatya, binlerce yıllık tarihi eserlere de ev sahipliği yapıyor. 

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, yaptığı açıklamada; 2003-2013 yılları arasında Malatya’ya Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla 75 proje temini ve restorasyon işi için toplam 26,8 Milyon TL ödeme yapıldığını belirtti. AKP hükümetleri döneminde yurt içindeki vakıf kültür varlıklarının tespit ve tescil edilerek eser envanterlerinin çıkarıldığını ve projelendirildiğini ifade eden Öz, çoğunun restorasyonunun tamamlandığını ifade etti. 

Bu kapsamda Malatya’da da; Battalgazi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Merkez Söğütlü Camii ve Çarsısı, Battalgazi Ulu Camii, Merkez Vakıf Konutları, Merkez Yeni (Hacı Yusuf Taş) Camii, Merkez Vakıf İşhanı, Battalgazi Ak Minare Camii, Arapgir Mirliva Ahmet Bey Camii, Arapgir Şakir Paşa (Çobanlı) Camii, Arapgir Gümrükçü Osman Paşa Camii, Yazıhan – Fethiye Uzun Hasan Camii, Battalgazi Kanlı Kümbet, Darende Sadrazam Mehmet Paşa Kütüphanesi, Battalgazi Emir Ömer Mescidi ve Türbesi, Battalgazi Sütlü (Çermik) Camii, Darende Yusuf Paşa Bedesteni, Arapgir Cafer Paşa Camii, Darende Hacı Müşrif Camii, Merkez Tekke Camii Pasajı, Merkez Vakıf İşhanı, Hekimhan Taşhan ve Köprülü Mehmet Paşa Hamamı, Battalgazi Nefise Hatun Kümbeti, Merkez Yusuf Ziya Paşa Camii, Battalgazi Ahmet Duran Mescidi, Battalgazi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Battalgazi Namazgahı, Yeşilyurt Kölükoğlu Camii, Battalgazi Karahan Camii, Akçadağ Merkez Camii  olmak üzere çok sayıda tarihi eserin bakım, onarım ve çevre düzenleme işlerinin tamamlandığını söyledi. 

Malatya Milletvekili Öz açıklamasında, Malatya’da bulunan tarihi eserlerin restorasyonuna yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek en son, Hacı İlyas (Tenekeli) Camisi ve Toptaşı Camisinin restorasyonu işinin ihalesinin geçtiğimiz hafta yapıldığını ve yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını belirtti.

Battalgazi ilçesinde bulunan Melik Sunullah Minaresi (Vaiz Ocağı) müştemilatının mülkiyeti şahıslara ait parsellerinin kamulaştırılması çalışmalarının tamamlanmasıyla da cami, türbe ve minareden oluşan Vaiz Ocağı’nda restorasyon çalışmalarının başlayacağı müjdesini verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız