SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Yılda Bin 688 Polis Öldü"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:17:02
A- A+ PAYLAŞ

 İçişleri Bakanı Muammer Güler, “2012 yılı içerisinde intihara teşebbüs ve intihar olaylarının önlenebilmesi amacıyla bu davranışa iten sebepler, belirtileri ve çözüm yolları konusunda düzenlenen seminerlerle, 40 bin 727 personelin bilgi sahibi olması sağlanmıştır” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın polis intiharlarını sorduğu önergeye, İçişleri Bakanlığı cevap verdi. Bakan Muammer Güler, 2002-2012 yılları arasında, bin 688 emniyet mensubunun vefat ettiğini bildirdi. Bakanlığı eleştiren Ağbaba, son yıllarda artan asker intiharları gibi polis intiharlarının da çok sık basına yansıdığını, ancak İçişleri Bakanlığı'nın bu verileri paylaşmaktan kaçındığını iddia etti.

“Yaptıkları görevin ağır sorumluluğu, ekonomik ve sosyal faktörler gibi birçok sebepten dolayı stresli bir iş yapan polislerin her geçen gün artan intihar sayıları toplumda kaygı uyandırmaktadır” diyen Ağbaba, polislerin bu psikolojik şartlarda çalışmalarının da vatandaşa cop, biber gazı ve şiddet olarak geri döndüğünü öne sürdü.

Milletvekili Veli Ağbaba'nın soru önergesine, Bakan Güler şu cevabı verdi: “2002-2012 yılları arasında; şehit, görev esnasında veya görev harici vefat ve eceliyle vefat gibi nedenlerle bin 688 emniyet mensubu hayatını kaybetmiştir. 2010 yılı Mayıs ayında Emniyet Teşkilatı merkez ve taşra birimlerine Psikolojik Destek Hizmetleri konulu genelge gönderilmiştir. Bunun yanı sıra 2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yapılan işbirliği çerçevesinde, Emniyet Teşkilatı'nda görevli psikologlara verilen Aile Eğitim Programı Eğitici Semineri'nde ele alınan aile içi iletişim, bütçe yönetimi, anne-baba-çocuk ilişkileri konularındaki bilgiler, anılan psikologlar tarafından 15 bin emniyet personeline aktarılmıştır. Ayrıca, 2012 yılı içerisinde intihara teşebbüs ve intihar olaylarının önlenebilmesi amacıyla bu davranışa iten sebepler, belirtileri ve çözüm yolları konusunda düzenlenen seminerlerle 40 bin 727 personelin bilgi sahibi olması sağlanmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız