SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"10 Yıllık Birikimim Gidecekti"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:24:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir hukuk bürosunda çalışan kadını arayıp kendilerini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcının istediği para ve altın yerine Asayiş Şubesi ekipleri poşet içerisinde gazete kağıtları göndererek, zanlıları suçüstü yakaladı. Malatya’da 15 gün önce de iki ayrı olayda 109 bin TL parayı alan dolandırıcılar tutuklanırken, olayın son mağduru “10 yıllık birikimim gidecekti” dedi. 

Dolandırıcıların suçüstü yakalandığı olay şöyle gelişti. Bir hukuk bürosunda çalışan Aygün Kaçmaz, büronun çalınan telefonunu açınca, karşıdaki şahıs kendisini polis olarak tanıtarak kadından cep telefonunu isteyip, tekrar aradı. Sahte polis, “Kimliğin kaybolmuş, hesabından şu anda para çekiyorlar. Operasyon yapacağız. Hemen bankaya giderek paranı çek” dedi.

Olayı anlatan Aygün Kaçmaz, “Sonuçta kimliğimi kaybetmiştim, olaya inandım. Telefonu kapatmamamı istediler. Hiçbir kuruma başvurmamamı istediler. Operasyon sonrasında adliyeye gidip ifade vereceğimi söylediler. Malatya’da iki tane adliye var, hangisine gideceğim dediğimde, bana ‘en yakınına gideceksin’ deyince, ben dolandırıcılık olayından şüphelendim, çünkü Malatya’da bir tane adliye var. Tamam diyerek bankaya gittim. Yanımda büroda birlikte çalıştığım arkadaşım vardı, telefon açık olduğu için ona kağıda yazarak polisi aramasını istedim. Kısa sürede polis ekipleri bankaya geldi ve durumu anlayınca bankadan para çeker gibi yaptık. Polisler gelince rahatladım. Dekont numarası istediler, parayı çekip çekmediğimi öğrenmek istediler. Parayı çektiğimi söyleyince evi sordular. Eve gitmemi istediler. Evime yakın bir adresi verdim ve polislerin aracına binerek verdiğim adrese gittim. Eve gidip gitmediğimi öğrenmek için kapıyı açma sesini duymak istediğini söyledi. Ben de kapıyı açıp kapattım. Benden parayı ve evdeki altınları poşete koymamı istediler ve mahallede verdikleri boş arsaya bırakıp arkama bakmadan hızlı adımlarla yürümemi istediler. Ben de polislerin verdiği gazete kağıtlarını poşete koydum ve boş arsaya bıraktım. Ondan sonra polis ekipleri her iki şahsı da yakaladı” dedi.

Olayın mağduru Aygün Kaçmaz, “Bilmeyenler bu tür olaylara inanıyor. Poşete polislerin verdiği gazete ve kağıtları koydum. Para görünümünde bir deste kağıt koydum. Polislere çok teşekkür ediyorum. Ben çok korktum. Polisler olmasaydı 10 yıllık bütün birikimim gidecekti” diye konuştu.

Polis ekiplerince gazete kağıtları ile hazırlanmış poşeti almak isterken İ.B. olay yerinde yakalanırken, diğer şüpheli H.U. ise köy garajlarında Şanlıurfa’ya kaçmak isterken yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan incelemede her iki şüphelinin Malatya’da 13 Ekim 2014 tarihinde bir kadından 80 bin TL, bir erkek şahıstan ise 29 bin TL tutarındaki paraların yine aynı yöntemle alınması olaylarına karıştıkları tespit edildi.

Sorgularının ardından adliyeye çıkartılan her iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

BİR BAŞKA OPERASYON..

Emniyet Müdürlüğü, bir başka telefon dolandırıcılığı olayının faillerinin de yakalandığını duyurdu.

Müdürlükten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"28/10/2014 tarihinde Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliğine müracaat eden müşteki H.K. 24.10.2014 tarihinde kendisini telefon ile arayıp polis olarak tanıtan ve hesaplarının terör örgütünce ele geçirildiği, bu hesaplardan terör örgütüne finans sağlandığı ve şahısları yakalama amacıyla operasyon yapılacağını, operasyon kapsamında kendisine verilen bir hesaba para yatırması gerektiği şeklinde korkutarak kandırması sonucu verilen hesaba 11.500 TL para yatırdığını ve 28.10.2014 tarihinde dolandırıldığını anladığını beyan etmiştir.

Yapılan araştırmalar sonucu müştekinin para yatırmış olduğu hesabın şüpheli İ.T. isimli şahsa ait olduğu tespit edilmiştir. Şüpheli İ.T. 24.10.2014 tarihinde Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ile Şanlıurfa İli Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğünün eşzamanlı ortak çalışması ile Akçakale’de yakalanarak hakkında gerekli adli işlem yapılmıştır.

Müşteki H.K. kendisini aynı kişilerin tekrar aradığını ve operasyonun devam ettiğini, verecekleri yeni bir hesap numarasına tekrar para yatırması gerektiği şeklinde talimatlar verdiğini Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerine söylemesi üzerine görevlilerimizce şüpheli şahısların yakalanabilmesi amacıyla yapılan çalışmada verilen hesabın Şanlıurfa İli Akçakale İlçesinden şüpheli M.Y. adına açıldığı ve Şanlıurfa İli Harran İlçesinden işlem yapıldığı tespit edilmiş, belirtilen İlçe Emniyet Müdürlükleri ile irtibata geçilerek eşzamanlı operasyon yapılmış ve Harran İlçesinde şüpheli M.Y. isimli şahsa ait kart ile işlem yapan şüpheli İ.G. isimli şahıs yakalanmıştır. Şüpheli İ.G. isimli şahsın yapılan üst aramasında beş ayrı şahıs adına düzenlenmiş kartlar elde edilmiş, mezkûr kartlar ile ilgili yapılan araştırmada 11.09.2014 tarihinden bugüne kadar Antalya, Kırklareli, Çankırı, Diyarbakır, Mersin, Denizli, Kırşehir ve Bursa illerinden aynı yöntemle toplam 14 kişinin 110.000 TL dolandırıldığı tespit edilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız