SON DAKİKA
SON DEPREMLER

100 Asansörden 84'ü Güvensiz

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:24:55
100 Asansörden 84'ü Güvensiz
A- A+ PAYLAŞ

Asansörlerin yüzde 84’ünün güvenli olmadığı bildirildi. 

Bilim- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Türkiye genelinde 7 bölgede gerçekleştirdiği ‘Asansör Mevzuatı’ Semineri’nin Bölge Toplantısı Malatya’da da yapıldı. Toplantıya Doğu Anadolu Bölgesi’nde 12 il’in asansörle ilgili ve yetkilileri katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda düzenlenen ‘Asansör Mevzuatı’ Semineri’nin açılışında konuşan Bilim- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ramazan Yıldırım, geçen yıl Türkiye’deki 2 bin 951 belediyeden ancak 440 belediyenin A tipi muayene belgesi aldığını belirterek, asansör eylem planı hakkında bilgi aktardı. Asansör üretiminde yerli üretimin sağlanması için azami çaba gösterilmesini isteyen Yıldırım, kırmızı etiketli asansörlere binilmemesi gerektiğini vurguladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Malatya’da asansör kaza oranının dünya ortalamasının altında olduğuna dikkat çekerek, “Asansör bakım hizmetlerinin de Türkiye ortalamasının üzerinde verilmesi arzumuzdur” diyerek, asansör konusunda Türkiye’de teknik eleman eksikliği olduğunu vurguladı. Başkan Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe Yeşilyurt ile Battalgazi belediyelerinin de A tipi muayene belgesi olduğunu belirtti.

Ticaret ve sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza da,”Madenlerdeki son facialardan sonra önlem almanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha öğrendik. Asansörcüler bir araya gelip, insan hayatını tehlikeye atmayan asansörler yapmalılar ve bakımlarını da sürekli yapmalılar” ifadelerini kullandı.

Asansör ve Yürüyen Merdivenler Sanayicileri Derneği (AYSAD) Başkanı Sefa Targıt ise, günde 40 milyon insanın kullandığı asansör kazalarının asgariye inmesi için mevzuata uyulmasını isteyip, asansör mevzuatıyla ilgili bilgiler aktardı.

Asansör Sanayicileri Federasyonu Başkanı Yusuf Etik, “30-40 TL’ye asansör bakımı yapılıyor. Rekabet fiyatta olmamalıdır” diyerek, kaliteli asansör üretilip, sürekli bakımının da yapılması gerektiğini vurguladı.

Malatya Bilim- Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, “Malatya’da, 2 bin 835 asansör kullanılmaktadır. 2 bin 477 asansörden bin 844’üne kırmızı, 250 adetine sarı ve 383 adetine ise yeşil etiket yapıştırılmıştır. Kullanımda bulunan asansörlerin yüzde 84’ünün güvenli olmadığı anlaşılmaktadır” dedi.

AYSAD Malatya Bölge Temsilcisi Hasan Dündar da, asansörlerin kontrollerinin iyi yapılıp, insanlara iyi hizmet sunmanın önemini anlattı.

Başkan Çakır'a plaket verildiği programda, açış konuşmalarından sonra konu uzmanları seminer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız