SON DAKİKA
SON DEPREMLER

100 Avukat Sandık Başında

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:18:27
100 Avukat Sandık Başında
A- A+ PAYLAŞ

Pazar günü yapılacak olan genel seçimler öncesi seçimlerin güvenilir bir ortamda yapılması temennisiyle adliye önünde toplanan Çağdaş Avukatlar Derneği üyesi bir grup avukat açıklamada bulundu. 

Adliye önünde toplanan grup adına açıklama yapan Avukat Tayfur Çakır, “Halkımız önümüzdeki dört yıl boyunca kendisini yönetecek ve yasama yetkisini kullanacak yeni parlamentoyu belirmek üzere sandık başına gidecektir. Seçim, demokratik toplumların kendini yönetecek mekanizmayı belirlediği ve şekil verdiği yegâne yöntemdir. Bu nedenle seçimlerin adil, şaibesiz bir şekilde yapılması ve halk iradesinin sandığa doğru bir şekilde yansıması en az seçimin kendisi kadar önemlidir” ifadelerini kullandı.

Seçim güvenliği konusunda ülkenin sicilinin kendilerini düşündürdüğünü dile getiren Avukat Tayfur Çakır, “Geçmiş yıllarda yaşanan hadiseler nedeniyle yurttaşların zihninde çok ciddi soru işaretleri oluşmakta, seçmenler verdikleri oyun sonuçları etkilemeyeceği ya da boşa gideceği şeklinde bir umutsuzluğa kapılmaktadır. İşte biz avukatlar da bu nedenle parti ayrımı gözetmeksizin ve partiler üstü bir anlayışla seçmenlerin zihninde oluşacak bütün kuşkuları ve kaygıları gidermek ve çıkabilecek olumsuzluklara müdahale etmek amacıyla seçim günü etkin bir şekilde sahada olmayı kendimize görev kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gönüllü yaklaşık yüz avukatla seçim günü sandık başında olacaklarını belirten Çakır, yapılması düşünülen en ufak bir usulsüzlüğe ve hukuksuzluğa karşı duracaklarını sözlerine ekleyerek konuşmasını noktaladı. Grup daha sonra adliye önünden ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız