SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'100 Kadından 39'u Dayak Yiyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Amirliği organizesi ile "Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi" kapsamında arasında "Kadına Şiddete Hayır" konulu sempozyum düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Kadına Şiddete Hayır" konulu sempozyumuna İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Müftü Hacı Yusuf Gül ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amiri Süleyman Hancer, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlara yönelik şiddet, gerek ulusal gerekse uluslar arası düzeyde tüm çalışmalar ve tedbirlerde rağmen toplumsal bir sorun olarak varlığını sürdürmektedir. Aile içinde kadına yönelik şiddet her yaştan, her öğrenim düzeyinden, her gelir düzeyinden, bekar, boşanmış, evli, her ülkeden kadının gerçeğidir" dedi.

Hancer, Malatya'da 2009 yılında aile içi şiddet sonucu 135 kadının yaralandığı, bu sayının 2010 yılında 337'ye çıktığını söyledi. Harcer, kadına şiddet olaylarının 2009 yılında toplam 450 olarak gerçekleştiğini, bu sayının 2010 yılında şuan itibariyle 588 olay olarak görüldüğünü kaydetti.

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Prof. Dr. Gülşen Güneş ise, yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'de her 10 kadından 7'sinin eşinden izin almadan ailesini ziyaret edemediği ve alışverişe çıkmadığının tespit edildiğini belirterek, Türkiye'de ailelerinin onayını almadan evlenenlerin oranını ise yüzde 49 olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Güneş, 15-49 yaş grubunda kadınların yüzde 39'unun kocaları tarafından belirli bir nedenden dolayı dövüldüğünü kaydetti.

Sempozyumda "İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, 'Amerika'da Aile içi Şiddete Yönelik Uygulamalar', 'Türkiye ve Malatya' da Kadına Yönelik Şiddet', İl Emniyet Müdürlüğü Emniyet Amiri Süleyman Hançer, 'Kadına Şiddete Yönelik Polisin Çalışmaları', İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Bşk. Yrd..Yrd. Doç. Dr. Vehbi Bayhan, 'Şiddetin Nedenleri, Sonuçları ve Topluma Yansımaları', İnönü Üniversitesi P.D.R. Bölümü Yrd.Doç.Dr. Yüksel Çırak, 'Anne-Baba-Çocuk İlişkisi Bağlamında Şiddet',
Malatya Barosu Av. Tuğba Bayhan 'Kadına Şiddetin Hukuki Boyutunda Haklar ve Prosedür', İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Uzmanı Muharrem Kumsal 'Şiddet Olayı Sonrasında Yapılacak Yardım ve Destekler', İl Müftülüğü Aile İrşat Bürosu Din Hizmetleri Uzmanı Fatime Geçici 'Kadına Şiddetin Dini Boyutu' ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Öğretmeni Recep Bulut ise 'Kadına Şiddetin Önlenmesi İçin Eğitim Planlamaları ve Süreci" konularında sunum yaptılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız