SON DAKİKA
SON DEPREMLER

100 Kalorilik 20 Atıştırma

A- A+ PAYLAŞ

Aniden gelen yeme içme krizlerini, fazla kalori almadan, ama aynı zamanda gözünüzü ve midenizi mutlu edecek şekilde geçiştirmek için, işte mükemmel bir liste...

Beyaz peynirli, zeytinyağlı domates dilimleri
Akşam yemeğine daha çok mu var? Birkaç dilim domates, peynir ve zeytinyağı ile hazırlayacağınız bu nefis atıştırmayla hem damağınızı hem de midenizi doyurabilirsiniz.

Muz
Muz doğal olarak "paketlenmiş" bir meyve, bu sayede çantanızda kolaylıkla taşıyabilirsiniz. Oldukça doyurucu bir atıştırma olan muz, özellikle spor yapanlar için krampları önleyici potasyum zengini bir besin kaynağı.

Yerfıstığı ve yabanmersini kurusu
1 kaşık yerfıstığı ve iki kaşık yabanmersini kurusunu karıştırıp küçük bir plastik torbada taşıyabilirsiniz. Böylece mideniz kazındığında sağlıklı bir atıştırma yanınızda olacaktır.

40 gram kuru kayısı
Çantanızda küçük kese kağıdının içinde 40 gram kuru kayısı bulundurun ve acıktığınızda tüketin. Böylelikle vücudunuz için gerekli olan birçok besin öğesini alırken, kalori bombardımanına uğramayacaksınız.

5 adet küçük bitter çikolata
Bol miktarda kakao içeren bitter çikolata zengin bir antioksidan kaynağı. Yüksek tansiyona da iyi geldiği araştırmalarla kanıtlanan çikolata aynı zamanda enerji veriyor, kendinizi çok iyi hissetmenizi sağlıyor.

Karides ve dip sos
8 adet pişirilmiş karidesi 4 kaşık yağsız kokteyl sosuna batırarak yiyebilirsiniz.

1 kâse probiyotik yağsız yoğurt
Kalsiyum ve D vitamini ve faydalı bakteriler içeren probiyotik yoğurtlar sindirim sisteminiz için olduğu kadar kemikleriniz için de faydalı bir atıştırma.

Havuç ve humus
Orta büyüklükteki bir havucu 2 tatlı kaşığı humusa batırarak yiyebilirsiniz. Kıtır kıtır yiyeceğiniz havuç sizi biraz oyalayacaktır. Ayrıca hem havuç hem de humus besin kaynağı olarak oldukça zenginler.

Ahududu, yoğurt bal ve müsli
2 çorba kaşığı yoğurtla 1 tatlı kaşığı balı karıştırın. ahududuları ve müsliyi yoğurdunuza ekleyin ve afiyetle yiyin. Ahududu hem çok lezzetli bir meyve, hem de güçlü bir antioksidan. Bu doyurucu atıştırma sizi öğlen ya da akşam yemeğine kadar tok tutacaktır.

10 adet badem içi
Kuru yemişlerin faydaları saymakla bitmiyor. Badem de bunlardan biri. Ama kilo almak istemiyorsanız fazla abartmayın, bu lezzetli kuru yemişten 10 tane yemeniz hem elinizi hem de midenizi oyalayacaktır.

Peynir ve çok tahıllı ekmek
1 adet yağsız üçgen peynirin yanında bir dilim "çok tahıllı" ekmek, bir sonraki öğüne kadar doyurucu bir atıştırma alternatifi olabilir. Çok tahıllı ekmek vücudunuz için çok faydalı olan B1, B2, B6, B12, niasin, folik asit, demir, kalsiyum, çinko içerir.

Hindi füme ve 1 dilim tam buğday ekmeği
Protein yönünden zengin bir başka atıştırma: 60 gr hindi füme ve 1 dilim tam buğday ekmeği...

Çilek ve yağsız yoğurt
1.5 kâse dolusu mis kokulu çilekle birlikte 2 tatlı kaşığı yağsız yoğurdu yiyebilirsiniz. Bu hafif ara öğün mükemmel bir C vitamini kaynağı aynı zamanda.

Yumurta ve tam buğday ekmeği
Yanmaz tavada pişirdiğiniz 2 yumurta akını bir dilim tam buğday ekmeğiyle birlikte yiyerek açlığınızı bastırabilirsiniz.

Fırında kaşarlı mantar
6-7 adet orta büyüklükteki mantarı yıkayın, saplarını çıkarın ve küçük, topraktan bir kaba dizin. İçlerine az miktarda rendelenmiş kaşar peyniri koyun. Bir tatlı kaşığı zeytinyağını üzerinde gezdirin ve fırına sürün. Doyurucu olduğu kadar lezzetli olan bu pratik atıştırmayı hazırlamak fazla vaktinizi almayacak.

Bir dilim karpuz ve yağsız beyaz peynir
İşte çekinmeden yiyebileceğiniz bir atıştırma daha; 1 dilim karpuz ve bir parça yağsız beyaz peynir. Yüzde 95'i su olan karpuz idrar söktürücü, böbrekleri temizleyici özelliğiyle biliniyor. İçerdiği B ve C vitaminleri de cabası...

1 kâse dolusu kiraz
Haziran ayı tam da kirazın en bol ve lezzetli olduğu mevsim. Kanı sulandırıp temizleyen bu lezzetli meyve aynı zamanda ağrı kesici özelliğe de sahip.

Patlamış mısır
3 avuç dolusu yağsız patlamış mısır acıktığınızda imdadınıza yetişecek en masum atıştırmalardan...

Ton balığı
Balık besleyici olduğu kadar hafif de bir besin. İşte size ton balığıyla 100 kalorilik 3 öneri:
1- 50 gram ton balığına bolca limon sıkıp kaşıklayın.
2- 30 gram ton balığını bir dilim tam buğday ekmeğinin üzerine sürüp yiyin.
3- 40 gram ton balığı, 1 adet salatalık, birkaç marul tanesi ve 1 küçük domatesten oluşan bir salata hazırlayın. Salatanızı limonla tatlandırın.
(Not: Piyasada satılan en küçük boy ton balığı konservesi 80 gram.)

Kraker
18 adet yağsız, şekersiz krakerle açlığınızı bastırabilirsiniz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız