SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"100 Projeden 3'ü Bizden"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:50:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan da 3 projenin yeraldığı Ankara'daki Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması Final Sergisi'nin ödül töreni de yapıldı.

Törene ilişkin olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nden şu bülten yayınlandı:

"Ülkemizin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak; bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri artırarak yaygınlaştırmak amacıyla dokuzuncusu düzenlenen Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması Ankara Final Sergisi 06-07 Mayıs tarihinde, Ödül Töreni ise 08 Mayıs tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda yapıldı.

Ödül töreni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Müsteşar Yusuf Tekin, Bakanlığın üst düzey yöneticileri,  Malatya Milletvekili Öznur Çalık, öğrenci ve çok sayıda velilerimizin katılımıyla gerçekleşti. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Proje Koordinatörü H. Hüseyin Yücel , 10 Nisan 2014 tarihinde Malatya Bölge Sergisi sonucunda finalist olan 3 çalışmanın,

Matematik alanında Malatya Bilim ve Sanat Merkezi'nden Ali İhsan Boran'ın danışmanlığını yaptığı, Utku Orhan’ın hazırladığı ''DÜZGÜN ALTIGENIN ÇEVREL ÇEMBERIYLE DOSTLUĞU'' isimli proje,

Yeşilyurt Emine Nezihe Parlak Ortaokulu’ndan Mehmet Mustafa Beydağı’nın danışmanlığını yaptığı, Miraç Bahadır Özcan ve Ümit Bayer’in hazırladığı ''ASIL ASİLLİĞİ ASALLIĞINDA'' isimli proje,

Battalgazi Özel Malatya Doğa Ortaokulu’ndan Özlem Baydoğan’nın danışmanlığını yaptığı, Zeynep Sıla Karabulut ve Hatice Betül Baysar’ın hazırladığı '' MEŞE AĞACI YAPRAĞINDAKİ MUCİZE (KORUYUCULUĞU)''  olduğunu belirtti. 

06-07 Mayıs 2014 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı Şura Salonu bahçesinde sergilenen projelerin TÜBİTAK Merkez Bilim Kurulu tarafından değerlendirilerek ilk 50 ve ikinci 50 biçiminde gruplandırıldı. Malatya Battalgazi Özel Malatya Doğa Ortaokulu’ndan Özlem Baydoğan danışmanlığını yaptığı, Zeynep Sıla Karabulut ve Hatice Betül Baysar’ın hazırladığı '' MEŞE AĞACI YAPRAĞINDAKİ MUCİZE (KORUYUCULUĞU)'' adlı projenin ilk 50 proje içerisinde yer alarak derece yaptığını belirtti.

Ayrıca yapmış olduğu açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın 100 proje arasından ilk 50 ve ikinci 50 içinde yer alan proje sahibi öğrencilere 32 GB’lık Tablet Bilgisayar, danışman öğretmenlerine ise plaket vermiştir dedi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü, İl ve Bölge Koordinatörü Sadun Kılınç,  Türkiye genelinde 42 bin 494 proje başvurusundan, final sergisine 100 projenin finalde yarışmaya hak kazandığını, Malatya’dan da 3 projenin finale katıldığını hatırlatarak, dereceye giren kendilerini gururlandıran öğrenci ve danışman öğretmenleri tebrik edip, bundan sonraki çalışmalarında başarı diledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız