SON DAKİKA
SON DEPREMLER

100 Yaş Üstü Nüfus Rekoru

0
Güncellendi - 2019-09-15 01:30:05
100 Yaş Üstü Nüfus Rekoru
A- A+ PAYLAŞ

Japonya’da 100 yaş üstü nüfus 71 bin 238 kişi ile rekor seviyeye ulaştı.

Japonya’da Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı araştırma, ülkede yaşayan 100 yaş ve üstü insan sayısının rekor seviyeye ulaştığını ortaya koydu. 49 yıldan bu yana düzenli olarak artış gösterdiği belirlenen 100 yaş üstü nüfusun bu yıl 71 bin 238 kişi ile rekor kırdığı belirtildi.

Yüzde 88'i kadın

Japonyanın asırlık çınarlarının yüzde 88'ini kadınlar oluştururken, yaşayan en yaşlı kadının ise Japonya'nın Fukuoka Şehri'nden 116 yaşındaki Kane Tanaka olduğu tespit edildi. En yaşlı erkek ise Niigata Eyaleti'ndeki Joetsu'dan 112 yaşındaki Chitetsu Watanabe oldu.

Düzenli olarak arttı

Bakanlığın söz konusu araştırmayı ilk yaptığı tarih olan 1963'te Japonya’da 100 yaş üzeri 153 kişi olduğu kaydedilirken, bu sayının 1998'de 10 bini, 2012'de 50 bini aştığı ifade edildi. Yetkililer, artan yaşam süresini tıbbi gelişmelere ve sağlıklı yaşam konusunda ülke çapında gerçekleştirilen çalışmalara bağladı.

Tokyo, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız