SON DAKİKA
SON DEPREMLER

100 Yıllık Onur ve Gurur..19 Mayıs 100 Yaşında!

0
Güncellendi - 2019-05-21 03:31:49
100 Yıllık Onur ve Gurur..19 Mayıs 100 Yaşında!
A- A+ PAYLAŞ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız ve Milli Mücadelemizin 100. yıl dönümü Malatya'da düzenlenen törenle kutlandı.

Türk Milleti'nin, en zor koşullarda dahi teslim olmayacağını, 19 Mayıs 1919'da başlattığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadelesi 100 yaşına girdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, 100 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi ateşini yaktığı gün. Dünya tarihine geçen ve Türk tarihinde bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919'un 100.yılı, Malatya’da düzenlenen törenle kutlandı.

Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen törene Vali Aydın Baruş, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, askeri ve mülki erkan, idareciler ve öğretmenler, öğrenciler ile öğrencilerin velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, günün anlam var önemini belirten bir konuşma yaptı.

İstiklal Mücadelesi'nin başlangıcı olan 19 Mayıs'ın aynı zamanda bir milletin yeniden diriliş destanı olduğunu ifade eden Kayhan, "19 Mayıs esareti kabul etmeyen, istikbalinden ve hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme boyun eğmeyen bir milletin var oluş mücadelesidir.

Gazi Mustafa Kemal'in, yüz yıl önce Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşi, milletimizin cesaret ve özgüveni ile birleşerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu müjdelemiştir. O gün malını, canını, bütün varlığını vatanın kurtuluşu için siper eden ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi" diyerek, ifade ettiği bütün İstiklal kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Gazi Mustafa Kemal tarafından Türk Gençliği'ne armağan edilen bu değerli emaneti korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, gençliğimiz başta olmak üzere, hepimizin sorumluluğudur. Türk Gençliği ecdadından aldığı ilhamla Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacak, kudrete ve vizyona sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklâlinde gençlerin cephenin ön saflarında verdiği kararlı ve cansiparane mücadelesi, İstikbal mücadelemize de ışık tutmuştur. Bu sebepten 19 Mayıs'ı anmaktan ziyade 19 Mayıs ruhunu anlamayı daha çok önemsemeliyiz.

19 Mayıs; Bundan tam yüzyıl önce, Milletimizin "Ya İstiklal Ya Ölüm" parolası ile çıktığı ve sonunu zaferle taçlandırdığı yolculuğun ilk adımıdır. 19 Mayıs; Tarih sahnesinde Milletimizin bir defa daha şaha kalkışıdır. 19 Mayıs; Türk Milletinin azminin ve manevi gücünün ispatıdır. 19 Mayıs; Milli Egemenlik ve Milli İradenin hakimiyet günüdür. 19 Mayıs; Geleceğimizin teminatı olan gençliğimize güvenin sembolüdür. 19 Mayıs ruhu Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ateşini temsil ettiği gibi, bu ülkenin evlatlarının da el ele, gönül gönüle verdiği zaman üstesinden gelemeyeceği hiç bir meselenin olmayacağını anlatmaktadır" dedi.

Kayhan, Milli Mücadelenin 100. yılını kutlarken, millete düşmanlık gösterenlerin hala pusuda beklediklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Bitmeyen bu hesapları en son 15 Temmuz'da karşımıza çıkmıştır. Düşmanlarımızla işbirliği yapan yerli işbirlikçiler, kalleşçe saldırıya geçmiş, ancak milletimizin ve gençlerimizin şanlı direnişi karşısında başarısızlığa uğramıştır. Düşmanlar kalleşçe ve farklı isimlerle üzerimize gelseler de; gençlerimiz, ecdadımızı kendilerine örnek alarak, vatanı milleti ve değerleri için gazi ve şehit olmaya koşmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği Muasır Medeniyetler seviyesine ulaşma hedeflerimiz için durmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmalıyız. Sporda, sanatta, bilimde, teknolojide, ekonomide, ahlakta ve insanlıkta örnek bir toplum olmayı hedeflemeliyiz. Yüzyıl önce bu güzel vatanımız için mücadele ederek şehit ve gazi olan ecdadımıza layık olmalıyız. Ecdadımızın mücadelesinden aldığımız bu ilhamı, geleceğimizi inşa etmede rehber edinmeli ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum."

Törende daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs mesajı okundu.

Törende Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik ve karate sporcuları gösteri yaptı. Tören, halk müziği dinletisi ve halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

İLÇELERDEKİ KUTLAMA..

- Hekimhan'da

Hekimhan Sakara Ortaokulu'nda düzenlenen törende Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Mahmut Karaca, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Karaca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce gençlere hediye ettiği bu bayramı bir kez daha kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu.

Daha sonra "19 Mayıs 100. Yıl Halk Koşusu"nda dereceye girenler Hekimhan Kaymakamı Ahmet Özdemir  ile Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ tarafından madalyaları verildi.

- Darende

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Darende ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mithat Böke’nin çelenk koymalarıyla başladı.

Bando eşliğinde anıttan Şehir Stadına geçen Böke ve vatandaşlar burada İnönü Üniversitesi Mehteran Takımının gösterisini izledi.

Öğrencilerin şiir okuduğu kutlamalarda, müzik öğretmenleri tarafından oluşturulan koro, Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Tören, Gençlik Haftası kapsamında yapılan sportif müsabakalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

- Doğanşehir 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram töreni Doğanşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Osman Şen'in, Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başladı.

Şehit Barış Aybek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunda devam eden törende Doğanşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Daha sonra Gençlik Haftası kapsamında yapılan sportif müsabakalarda dereceye giren öğrencilere Doğanşehir İlçe Kaymakamı Murtaza Ersöz, Doğanşehir Belediye Başkan yardımcısı Hakan Ürkmez ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Osman Şen tarafından öğrencilere kupa ve madalya verildi.

Program karate, jimnastik gösterisinin ardından sona erdi.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız