SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'100 Yıllık Zafer Kut-ül Ammare'

0
Güncellendi - 2016-05-24 22:32:26
'100 Yıllık Zafer Kut-ül Ammare'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Kut-ül Ammare zaferinin 100. Yılı münasebetiyle bir konferans düzenledi.

Düzenlenen konferansa İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Mümine Aydın, Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, Kernek Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile birlikte konferansını yapmak üzere Tarih Öğretmeni Haydar Dönüşler katıldı.

1.Dünya Savaşı’nın ortaya çıkış nedenlerini ve savaşın genel gidişatından bahseden Haydar Dönüşler, Kut-ül Ammare bölgesinin stratejik konumunun ve zenginliklerinin İngiltere’yi cezp ettirdiğini ve bundan dolayı bölgeye çıkarma yaptıklarını söyledi.

Dönüşler, “Nurettin Paşa veya Halil Paşa gibi komutanlarımız Kut-ül Ammare bölgesini sonuna kadar korumaya çalışmışlardır. Özellikle İngiltere’ye karşı Halil Paşa’nın gösterdiği direniş İngiliz Kuvvetlerine büyük kayıplar verdirmiştir. İngiltere’nin verdiği kayıplar ve bölgede ortaya çıkan Tifüs hastalığı savaşı bitirme noktasına getirmiştir. Savaşta ve hastalıkta verdiği kayıplara daha fazla dayanamayan İngiliz Kuvvetleri 29 Nisan 1916 yılında Osmanlı Kuvvetlerine teslim olmuşlardır. Kut-ül Ammare zaferi Osmanlı Devleti’nin İngiltere’ye karşı Çanakkale Zaferi ile beraber aldığı en büyük zaferlerden biridir.” dedi.

Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, konferansa verdikleri desteklerinden dolayı İl Halk Kütüphanesine ve Kent Konseyi Genel Sekreterliğine teşekkür etti.

Bülten

b2

b3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • malatyalı (7 yıl önce)
    malatya kent konseyi tarih araştırma vs grubunun ,malatya tarihi ile ilgili araştırma yapması beklenir.milli tarihle ne işleri var. her şeyde bir yozlaşma var.bu ne böyle kent konseyi imiş anlamını yitirmiş direktifle görev yapar olmuş.zor işler emek ister sevgi ister....
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet aksaç (7 yıl önce)
    merak ediyorum bu konferans malatya da kaç yıldır düzenleniyor ya da konferansı düzenleyenler böyle bir zaferden daha önce den haberleri varmıydı.ve bu zafer dedikleri şeyin sonucunu biliyorlar mı lütfen bana cevap verirmisiniz bilgi bekliyorum yoksa sizleri hükümete karşı yaranmakla suçlayacam bilginiz olsun
    0
    0
    Yanıtla