SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'100 YTL Taksitle Konut'

A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük gelirli ve hatta geliri olmayanlara yönelik konut yapımının talimatını verdiğini kaydederek, çalışmalara başladıklarını söyledi.

TOKİ Başkanı bu kuruluşun Ankara-Karacaören'de yaptırdığı 560 konutun kura çekiminden önce yaptığı açıklamada, TOKİ olarak Ankara'da şimdiye kadar 40 binden fazla konut yaptıklarını ve artık lüks konut yapmayacaklarını belirtti ve daha sonra şöyle konuştu:

"Bunun projeleri bitmiştir. Türkiye'de 18 ilde 45 metrekare olacak bu konutlar tamamen yoksul vatandaşlarımıza yönelik olacak. Bunun için ne başvuru için ne de evine taşınana kadar bir bedel veya peşinat alınmayacak. 100 YTL taksitle bunu halkımıza vereceğiz. Hiç ödeme imkanı olmayanlara da Sosyal Yardımlaşma Kurumu'nun fonundan valilikler karşılayacak. Bu diğer konutlardan ayrı olmayacak. Diğer yerleşim yerlerinin içinde olacak. Bunların farkı ortak kullanım alanları olacak. Bina girişlerinde çamaşır yıkama odaları, sağlık birimi, yemekhanesi, parkları, bahçeleri olacak. Kalite bakımından diğer binalardan ayrılmayacak. Bunları büyük şehirlerden başlayarak dalga dalga Türkiye'ye yayacağız."

Geliri olmayan vatandaşları dikkatli bir şekilde belirleyeceklerinin altını çizen Bayraktar, "Bu vatandaşları ince eleyip sık dokuyacağız. Valilikler, belediyeler, kaymakamlıklar ve muhtarlıklar bu işin denetiminde olacak. Hak sahibi olanları iyi bir denetimden geçireceğiz. Çok disiplinli bir çalışma olacak. Başbakanımızın talimatı böyle. Binaların da toplam maliyetleri 25 bin ile 35 bin YTL arasında olacak. Konutları Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kilis, Konya, Malatya, Mersin, Sakarya ve Van şehirlerinde yapacağız" şeklinde konuştu.

Dünyada ve Türkiye'de kriz yaşandığını hatırlatan Bayraktar, ''İnşallah Cenabı Allah Türkiye'yi krizden çabuk kurtarır'' şeklinde dua etti. Yoksul vatandaşların konut sahibi yapılabilmesi için 45 metrekarelik konut üretip, bunları 20 yıl vadeli 100 YTL taksitle satacaklarını hatırlatan TOKİ Başkanı Bayraktar, bu kapsamda 18 ilde 15 bin 266 konut projelendirildiğini, Ankara'da da bu kapsamda bin 300 konut yapılacağını bildirdi.

Malatya'da yaptırılacak konut sayısının ise 462 olduğu bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız