SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"1000 Kişiye İstihdam Sağlayacağız"

0
Güncellendi - 2018-08-18 05:50:14
A- A+ PAYLAŞ

  • OYAK Genel Müdürü, Hekimhan- Hasançelebi'de  demir cevheri geliştirme ve peletleme tesisini hizmete geçireceklerini söyledi

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem (aşağıdaki fotoğrafta), Hekimhan- Hasançelebi'de 2 yıl içerisinde faaliyete geçirecekleri demir cevheri zenginleştirme ve peletleme tesisi ile ilgili olarak, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni hemşehrimiz Vahap Munyar'a konuştu.

Munyar'ın, Erdem'le görüşmesine ilişkin gazetedeki köşesinde 16 Ağustos günü yayınlanan yazısı şöyle:

"MALATYA’DA 300 MİLYON DOLARLIK İTHALATA FREN KOYACAK

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, yakın dönemde Malatya’nın Hekimhan ilçesinin Hasançelebi beldesinde hayata geçirecekleri yatırıma değindi:

- Bu yatırımla Türkiye’nin ciddi oranda cari açığının önüne geçeceğiz. Fizibilite çalışmalarını tamamladık. Gerçekleştireceğimiz 3 milyon ton/yıl kapasiteli demir cevheri zenginleştirme ve paletleme tesisi ile yıllık minimum 300 milyon dolar değerinde ithalat azaltacak, 1000 kişiye istihdam sağlayacağız.

Dışa bağımlılığı azaltacak adımlar attıklarını vurguladı:

- Ülkemizin sürekli artan yassı çelik ihtiyacını karşılamanın yanında yerli üretimin önünü açacak adımlar attık. Türk çelik sanayi için bir ilk olan ve iki yıl içinde hayata geçmesi planlanan bu yatırımla Oyak Maden Metalürji Grubu, yüksek mukavemetli ve aşınmaya karşı dirençli çelikleri ürün gamına dahil edecek.

Grup bünyesindeki Erdemir’in Türkiye’nin ilk çelik okulu olduğunu kaydetti:

- Yapılacak tesis grubumuzun amiral gemisi Erdemir’de bulunan, Türkiye’nin ilk ve tek levha haddehanesinin tamamlayıcısı konumunda olacak. Erdemir’i ülkenin en kârlı şirketi haline getirdik. 2017’de piyasa değerini en çok artıran şirketlerden biri olduk. Bilanço büyüklüğümüz de yüzde 12 artışla 7.5 milyar dolar oldu."

Munyar'ın Hürriyet'teki yazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Vahap Munyar- Malatya, Hasançelebi

hurriyet.com.tr

ARŞİV FOTO: Hasançelebi Demir Cevheri Madeni

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Fehmi okuyucu (5 yıl önce)
    Hayırlı olsun hekimhana yakışır hakediyor bu yatırımı yıllardır madenin tozunu yutuyor hekimhan ve köyleri
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertlidayi (5 yıl önce)
    Sivas kapıyormuş.20 tane kaysı dikmiş dağın başına çoğu hazine arazisi trilyon istiyor adam.şirkette oraya tesis kuracağıma divriğiye götürürüm orda hazır tesisim var diyor.mantıklı davransalar güzel iş kapısı.merak eden gitsin baskile baksın adamlar kamudan emekli olmuş gelmiş fabrikada çalışıyor niye köyünde oturuyor işi kapının önünde.yok diyorsa 20 tane kaysıyı bekle 5 senede bir tutar ondada para etmez
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (5 yıl önce)
    Dışa bağımĺılığı azaltacak her yatırım alkışlanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Talas (5 yıl önce)
    Dikkat edilmesin de onu da hemen Sivas kapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Hayaller newyork gercekler Hekimhan
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Talas (5 yıl önce)
    Hemen bunu da Sivas kapsın
    0
    0
    Yanıtla