SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"100'e Yakın Başvuru Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:14:32
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kurulması planlanan iki İş Geliştirme Merkezi'nden (İŞGEM) birinin iki ay içerisinde, diğerinin ise bu yılın sonunda faaliyete geçeceği bildirildi. 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KOSGEB olarak Malatya'da iki İŞGEM projesini hayata geçirdiklerini söyledi. 

Uçbağlar Mahallesi'ndeki eski Tekel Sigara Fabrikasına ait depoların, İŞGEM kurulması amacıyla KOSGEB desteğiyle yenilendiğini kaydeden Seki, bunun için KOSGEB'in 750 bin lira ödenek aktardığını belirtti. İŞGEM'i işletmek üzere bir şirket kurduklarını aktaran Seki, bu şirkete tahsisli 26 işlikte yer almak için 100'e yakın işletmenin başvurduğunu, bunlardan 26'sının İŞGEM'de yer almaya hak kazandığını kaydetti. 

KOSGEB'in, İŞGEM'de yer alacak işletmelere 100 bin lira yeni girişimci desteği vereceğini belirten Seki, ''Sağladığı fırsatlar, İŞGEM'leri çok cazip merkezler haline getiriyor'' dedi. 

Eski sigara depolarındaki İŞGEM'in iki ay içinde faaliyete geçeceğini bildiren Seki, ayrıca AB destekli proje hazırlayarak Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir İŞGEM daha kurulması için çalışma başlattıklarını belirtti. 

2. OSB'de 5 bin 500 metrekare kapalı alanda kurulacak İŞGEM binasının inşaatına başlandığını kaydeden Seki, bu merkezin de yıl sonunda hizmete gireceğini ifade ederek, ''Burada da yaklaşık 40 girişimcimize işlik tahsisi yapılacak. İçinde konferans salonları, idare merkezleri, toplantı salonlarının da yer alacağı İŞGEM'de, yeni girişimcilere KOSGEB desteklerinin yanı sıra kurulacak İŞGEM şirketi tarafından ürünlerinin pazarlanması, üretimi gibi alanlarda destekler ve eğitimler de verilecek'' diye konuştu. 

İŞGEM'lerin ''Kuluçka merkezi'' ya da ''KOBİ fidanlığı'' olarak bilindiğini belirten Seki, ''İşletmeler burada en az 3, en çok 5 yıl kalabilecek. Daha sonra bu girişimcileri daha büyük üretim alanlarına ya da gidecekleri diğer hizmet alanlarına göndereceğiz. Bir dönüşüm sağlayarak yeni girişimcileri İŞGEM'lere alacağız'' dedi. 

Bu merkezlerin önemli oranda istihdam sağlayacağını ve katma değer yaratacağını vurgulayan Seki, teknolojik ürünler geliştiren işletmelerin bu mekanlardan çıkacağını ve büyük işletmeler olacağını söyledi. 3 yılda iki İŞGEM'de en az 66 işletmenin yer alacağını kaydeden Seki, 10 yılda 3 kez girişimci yetiştirildiğinde yaklaşık 200 yeni KOBİ'nin ekonomiye kazandırılacağını belirterek, ''Bu KOBİ'lerin her birinde en az 20 kişi istihdam edildiğinde 4 bin kişinin istihdamı bu işletmeler tarafından gerçekleştirilmiş olacak'' ifadelerini kullandı. 

-İŞGEM Müdürü Selçuk Narin- 

Eski sigara depolarındaki İŞGEM'in müdürü Selçuk Narin ise Tekel Sigara Fabrikası'nın kapatılmasından sonra depoların atıl kaldığını belirterek, İŞGEM'in kurulmasıyla buraların istihdam merkezleri haline getirileceğini söyledi. 

Burada, orta vadede en az bin kişinin istihdam edilmesini hedeflediklerini kaydeden Narin, ''Dışarıda kurulan işletmeler genellikle profesyonel olarak kurulmuyor. Burada ise bir işletme kuruluşu sırasında bir iş planı hazırlıyor. Bu yol haritalarına uymaları için biz de onlara teknik destek veriyoruz. Dolayısıyla işletmeler daha sağlam adımlarla hareket etme olanakları buluyorlar. İŞGEM'lerde istenen, üçüncü kuşağa işletmelerin aktarılmasını sağlamak'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız