SON DAKİKA
SON DEPREMLER

100'e Yakın Su Baskını İhbarı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Perşembe günü öğleden itibaren aralıklı olarak yağan, bir ara da doluya çeviren sağanak nedeniyle, kent merkezinde, toplam 25 dakikada metrekareye toplam 10.5 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Yağış dolayısıyla, ana cadde ve sokaklar "dere yatağı" görüntüsü yansıtırken, alçak kesimdeki semtler başta olmak üzere itfaiyeye 100'e yakın su baskını ihbarı yapıldığı öğrenildi.

Sağanak yağış dolayısıyla; özellikle Yamaç, Cirikpınar Mahalleleri, Çevreyolu altı, Stad Karşısı, Babuktu bölgeleri başta olmak üzere birçok ev ve işyerinde sel baskını olayları yaşandı.

Ev ve işyerlerine giren suların boşaltılması için, Malatya Belediyesi İtfaiyesi ile Temizlik İşleri'nden 30 dolayında ekip ile 100 dolayında personel çaba gösterdi. Su tahliye çalışmalarını Belediye Başkanı Cemal Akın da yerinde izledi.

Sağanak yağış nedeniyle Fuzuli, Milli Egemenlik, Şehit Hamit Fendoğlu ve Yunus Emre (Kanalboyu) Caddeleri, Hastane, Mehmet Buyruk, İnönü, Atatürk, Zapçıoğlu, Tevfik Temelli, Turgut Temelli Caddeleri, Yeni Cami Civarı, Çevreyolu, Adliye ve Defterdarlık civarı yağmursuyu drenaj sisteminin yetersiz kalması nedeniyle, "dere yatağı" ve "göl" görüntüsü alırken, vatandaşlar çeşitli geçiş yöntemleri bularak ulaşım sağlayabildiler.

Bu arada, Kız Meslek Lisesi ana kavşağında da yolun bir bölümünde, öğleden önceki sıcak nedeniyle gevşeyen asfalt zemin, aniden bastıran sağanak yağış ve sular nedeniyle çökme meydana geldi.

FOTOĞRAFLAR: (Burhan KARADUMAN-iha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız