SON DAKİKA
SON DEPREMLER

105 Milyonluk BSK İhalesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:26:49
105 Milyonluk BSK İhalesi
A- A+ PAYLAŞ

Yapımı devam etmekte olan Malatya- Darende karayolunun Gölbaşı Ayrımı- Darende arasındaki bir bölümünün BSK (Beton Satıh Kaplama) asfaltlama işinin ihalesi, Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü'nde dün gerçekleştirildi. Yaklaşık maliyeti 105 milyon 405 bin TL (105 trilyon 405 milyar lira) olan ihaleye, 14 firmanın katıldığı bildirildi.

Darende Karayolu Malatya-Gölbaşı ayrımından itibaren olan 23. km. ile 59.5 km. arasındaki duble yolun, halk arasında "sıfır asfalt" diye de adlandırılan BSK ile kaplanmasına ilişkin ihaleye; Özdemir İnşaat+Özsal İnşaat, Yazıcıoğlu İnşaat+Bergiz İnşaat, Orak Altyapı+Mekin Orak, Açılım İnşaat, Dinç Grup-Mezre İnşaat, Efnur İnşaat+Nesce İnşaat, Fermak İnşaat, YSE İnşaat+Uğur İnşaat, Açık İnşaat, Ziver İnşaat, Gürşah Hafriyat, HGG İnşaat, İntekar İnşaat ve Farsel İnşaat adlı firmaların teklif verdikleri bildirildi.

Sınır değeri (en düşük verilebilecek teklif) 57 milyon 285 bin TL olarak belirlenen ihalede, en düşük teklifi 59 milyon 237 bin TL ile Özdemir İnşaat+Özsal İnşaat, en yüksek teklifi ise 124 milyon 934 bin TL ile Farsel İnşaat firmalarının verdiği, diğer 12 firmanın tekliflerinin de  59.7 milyon TL ile 103.9 milyon TL arasındaki miktarlarda olduğu belirlendi.

Açık İhale Usulü'ne göre gerçekleştirilen ihalede alınan 14 teklifin İhale Komisyonu tarafından değerlendirilmesine başlandığı, en uygun teklifi veren firmanın bu değerlendirme sonucu belirleneceği ve sözleşme yapılacağı, işin sözleşme tarihinden itibaren 930 günde bitirilmesinin öngörüldüğü öğrenildi.

FOTO: Malatya- Darende karayolu mevcut durum (Paksoy İnşaat Arşivi)

HABER: malatyahaber.com- Selahattin Gökatalay, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız