SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"108 Ağacın Kesilmesini Engelledik"

0
Güncellendi - 2018-01-11 02:51:36
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü kullandığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile kâğıttan dijital ortama taşınan işlerle kırtasiye masraflarını minimum düzeye indirerek ekstra iş yükünü ortadan kaldırdı, 3 yılda 108 tane ağacın kesilmesini engelledi.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) uygulaması ile yazışmaların hızlı ve doğru bir şekilde olduğunu ifade eden MASKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir,“ MASKİ Genel Müdürlüğü olarak kurulduğumuz günden beri yaptığımız çalışmalarla kurumsallaşmamızı tamamladık. Sahada gerçekleştirdiğimiz altyapı çalışmalarının yanı sıra Bilgi İşlem altyapımızı güçlendirerek Elektronik Belge Yönetim Sistemini (EBYS) hayata geçirdik. Bu sistem ile kurum içinde yapılan yazışmalarda kullanılan kâğıt israfını önleyerek çevre temizliği ve insan sağlığına katkı sağlıyoruz. Kurum içi ve dışı yazışmalarımızı hızlandıran bu sistem ile kurumda yapılan tüm yazışmaları elektronik belge olarak bilgisayar ortamında oluşturuyoruz. Belgeler, elektronik ortamda onaylanıp elektronik imza ile imzalanıyor. Bu sistem sayesinde ekstra iş yükünü ortadan kaldırdık. Kâğıttan dijital ortama taşınan işlerle kırtasiye masraflarını minimum düzeye indirdik. Uygulama kurum içinde işlemlerin daha hızlı ve koordineli yapılmasını sağlıyor. Uygulamanın kurumumuza faydası kadar çevre ve insan sağlığına da faydası var. 2015 yılında uygulamaya aldığımız Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile 108 tane ağacın kesilmesi engelleyerek zehirli gazlardan biri olan 31 ton karbondioksitin (CO2) meydana çıkmasının önüne geçtik. 539 ton su tasarrufu sağlamış olduk.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız