SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1092 Öğrenci İstanbul'a

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Gönül Köprüsü Projesi kapsamında, öğrencilerin doğu illerinden batı illerine, batı illerinden doğu illerine yapacakları geziyle ilgili hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Malatya'dan bin 92 öğrencinin İstanbul'a üç grup halinde gideceklerini belirterek, "Birinci grup 18 Haziran, ikinci grup 23 Haziran ve üçüncü grup da 28 Haziran'da hareket edecek. Beş gün boyunca İstanbul'daki tarihi ve turistik yerleri gezecek olan öğrencilere öğretmenleri eşlik edecek" dedi.

Bulut, diğer yandan, Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Malatya'ya ise Çanakkale'den toplam 720 öğrenci geleceğini, iki grup halinde Çanakkale'den gelecek öğrenci kafilesinin ilkinin 14 Temmuz'da Malatya'da olacağını, ikinci kafilenin ise 19 Temmuz günü Malatya'ya geleceğini söyledi.

Bulut, sözü edilen projeyle ilgili bilgi vererek şunları söyledi:

"Ülkemiz, doğal güzelliklerinin yanında birçok medeniyete de ev sahipliği yaptığından, doğusundan batısına her bir köşesi tarihi zenginliklerle doludur. Ancak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın çoğu maalesef bu zenginlikten çok fazla haberdar değil.Ülkemizde maalesef istemeden oluşan bir doğu batı önyargısı bulunmaktadır. Bu ön yargının oluşmasında ana neden, terör olaylarının doğu bölgesinde çok fazla yaşanmasıdır. Ayrıca bu bölgelerin gelişmişlik açısından batıdan biraz daha geride kalması ve yaşam standartlarının, batıya kıyasla daha zor olması, ön yargıların oluşmasında yardımcı nedenler arasında sayılabilir. Bu önyargıların acilen ortadan kaldırılması gerekir. Çocuklarımızın zihinlerinde doğu batı ayrımını kaldırmak ve ülkemizin tarihi doğal güzelliklerinden haberdar olmalarını sağlamak gerekir. Bu kapsamda, Gönül Köprüsü Projesi oluşturulmuştur."

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında ilköğretim 7-8.sınıf ile ortaöğretim 1-2.sınıfta okuyan öğrencilerin geziye katılacakları kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız