SON DAKİKA
SON DEPREMLER

11 Ayda 26 Ünlü Öldü

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:31:01
11 Ayda 26 Ünlü Öldü
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye, 2013 yılında sanat, iş, futbol, müzik ve siyaset dünyasından birçok ünlü ismin ardı ardına gelen ölüm haberleriyle sarsıldı.

Son 11 ayda sanat, siyaset, müzik, gazeteci, yazar ve sporcuların bulunduğu birçok ünlü isimden gelen ölüm haberleri Türkiye'yi yasa boğdu. Son olarak gazeteci, yazar Savaş Ay hayatını kaybetti. Usta gazetecinin ölümü ile birlikte 11 ayda kamuoyunun tanıdığı birçok isim hayata gözlerini yumdu.

2013 yılının ilk acı haberi 61 yaşındaki şarkı ve söz yazarı Şenay Yüzbaşıoğlu’dan geldi. Yüzbaşıoğlu’nun ölümü ile müzik ve sanat dünyası büyük üzüntü yaşadı. Yüzbaşıoğlu’nun ölümünün ardından ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand, Ferdi Özbeğen, Müslüm Gürses gibi birçok değerli isimin ölüm haberleri Türkiye’de büyük üzüntü ile karşılandı.

BASIN DÜNYASI YASA BOĞULDU

Ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand’ın ani ölümü basın dünyasında büyük üzüntü ile karşılandı. Özel bir hastanede tedavi gören Birand 17 Ocak Perşembe günü hayatını kaybetti. 72 yaşında vefat eden Birand’ın cenazesi Teşvikiye camisinde kılınan cenaze namazının ardından Anadolu hisar mezarlığına defnedildi. Birand’ın öldüğü gün Akademisyen ve gazeteci, Prof. Dr. Toktamış Ateş ve Devlet Tiyatroları sanatçı, rejisör İsmet Hürmüzlü’de hayata gözlerini yumdu. 13 Ocak’ta Tiyatro ve sinema oyuncusu Alev Sururi,16 Ocak’ta dünyaca ünlü Ressam Burhan Doğançay da hayatını kaybeden ünlü isimler arasında yer aldı.

ÖZBEĞEN 12 YIILIK MÜCADELEYİ KAYBETTİ

12 yıl boyunca kanserle mücadele eden Türk müziğinin duayen isimlerinden sanatçı Ferdi Özbeğen, tedavi gördüğü hastanede 28 Ocak Pazartesi günü hayatını kaybetti. Özbeğen Levent Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ulus mezarlığına defnedildi. Aynı gün Türk futbolunun önemli isimlerinden teknik direktör Arif Peçenek’de hayata gözlerini yumdu. 21 Ocak’ta ise Türk edebiyat öğretmeni, yazar İsmet Kür ve Kamuoyunda 'Deprem Dede' olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da vefat etti. Sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen Savaş Akova ise 23 Ocak Çarşamba günü öldü.

ARABESK MÜZİĞİN BABASIYDI

Ardı ardına gelen ünlü isimlerin vefat haberlerinin ardından bir kez daha Türkiye acı bir haber aldı. 3 Mart Pazar günü tedavi olduğu hastanede hayatını kaybeden Müslüm Gürses hayranlarını yasa boğdu. Arabeskin babası diye bilinin Gürses’in cenazesi Teşvikiye Camiinde kılınana cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Müslüm Gürses’in ölümünden 1 hafta sonra ise ünlü sinema ve tiyatro oyuncularından Metin Serezli ve Dinçer Çekmez de hayatını kaybetti.

İLK TÜRK AVRUPA GÜZELİYDİ

Türkiye’nin İlk Avrupa güzeli seçilen Günseli Başar’da 2013 yılında ölen ünlüler arasındaydı. 81 yaşındaki Avrupa güzeli Başar 20 Nisan cumartesi günü İstanbul’da kaldırıldığı hastanede vefat etti. Bodrum aşığı olan Başar Bodrum’da bulunan Adliye camisinde kılınan cenaze namazının ardından Turgutreis Akçaalan mezarlığına defnedildi. Başar’ın öldüğü gün Adnan Menderes’in avukatı Burhan Apaydın’da hayata gözlerini yumdu. Nisan ayı içerisinde; Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu, yönetmen ve senarist Yaşar Güner, Türk sinemasının yönetmenlerinden Şahin Gök ve sanatçı Nigar Uluerer vefat etti.

SPOR CAMİYASI YASA BOĞULDU

Mayıs ayının ilk haftasında ise spor camiası, Bursa Spor Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı’nın ani ölüm haberi ile sarsıldı. Bursaspor - Orduspor maçında rahatsızlanan Yazıcı, karşılaşma sonrasında hastaneye kaldırıldı. Bir süredir hastanede tedavi gören İbrahim Yazıcı 7 Mayıs sabahı hayatını kaybetti. Yazıcının cenazesi Bursa’da bulunan ulucami de kılınan cenaze namazının ardından Emirsultan mezarlığına defnedildi. Aynı gün içerisinde usta oyuncu Gül Yalaz’da hayatını kaybetti. Mayıs ayı içerisinde; Türkiye'nin en iyi akrobasi pilotlarından, hava fotoğrafçısı Murat Öztürk uçağının düşmesi sonucu hayata gözlerini yumdu. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi 86 yaşındaki Nazmiye Demirel’de Mayıs ayından hayatını kaybeden isimlerden oldu.

TİYATRONUN ÇINARIYDI

Tiyatro ve sinema camiası usta oyuncu Tuncel Kurtiz’in ölüm haberi ile yıkıldı. Evde düşüp başını duvara vurması sonucu 27 Eylül Cuma günü hayata veda etti. Sanat dünyasını yıkan ölüm haberinin ardından ünlü isimler Kurtiz’in evine akın etti. Emektar sinema ve tiyatro oyuncusu Tuncel Kurtiz, vasiyeti üzerine Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel köyünde toprağa verildi. Haziran ayında ünlü yazar Peride Celal, Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden eski milli futbolcu Selçuk Yula, "Şu Çılgın Türkler" kitabının yazarı Turgut Özakman ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Tomris Oğuzalp hayata gözlerini yumdu.

KANSERE YENİK DÜŞTÜ

Son olarak ta Gazeteci Savaş Ay gırtlak kanseri nedeniyle tedavisi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Uzun yıllardır gazetecilik yapan, A takım programını ile milyonların gönlünde yer eden ve Türkiye’de gündem oluşturan haberlere damgasını vuran usta gazeteci Savaş Ay, 9 Kasım Cumartesi günü vefat etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız