SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"11 Bin 943 Rapor Tuttuk"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:04:52
A- A+ PAYLAŞ

Sigortacılar Haftası nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) bir toplantı yapıldı. 

Malatya Sigorta Acenteleri Derneği ve TARSIM Bölge Müdürlüğü’nün ortak organizasyonu ile TSO Salonu’nda yapılan toplantıya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, Malatya Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Ayhan Altunok, TSO Meclis üyeleri, sigortacılar katıldılar.

Malatya Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Ayhan Altunok, bu yıl 26 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Sigortacılık Haftası olarak kutlandığını belirterek, “Sigorta sadece güven unsuru değil, aynı zamanda bir gelişmişlik göstergesidir. Ülkemiz sigortacılığının yeterince gelişmemesinin nedenleri arasında sigorta bilincinin yetersiz olması konusu yer almaktadır. Türkiye’de sigorta satışlarının yüzde 65 gibi büyük bir kısmı biz acenteler üzerinden gerçekleşmektedir. Bu veri acentelerin tüketici ile sigorta şirketi arasında köprü rolünun ve tüketiciye ulaşmadaki öneminin altını çizmektedir” dedi.

TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak ise, “TARSİM olarak 2007 yılından itibariyle Malaya ilinde don poliçesi ile başladık. 31 Aralık 2013 yılı itibariyle toplam 64 bin 942 adet Malatya ilinde poliçe üretimimiz oldu. Bu poliçemizde toplam üreticimizden aldığımız ortalama primimiz 75 milyon TL’dir. Malatya ilinde üreticimizin ödemş olduğu miktar 75 milyon TL’dir. Bu rakama 2014 yılı rakamları dahil değildir. Malatya’da toplam 800 bin dekar alanda işlemlerimizi yaptık. 2007 yılından 31 Aralık 2013 tarihleri arasında ise toplam Malatya’ya 116 milyon TL tazminat ve hasar ödemesi yaptık. 2014 yılın içerisinde 29-30-31 Mart tarihleri arasında büyük bir don hadisesi yaşandı. Üzücü bir olaydı. Sigorta yaptıran üreticilerimiz hasar ihbarı girişlerini yaptılar. TARSİM olarak gerekli tespitlerimizi yaptık ve don hasarı olduğuna dair işlemlerimizi bitirdik. Ancak kesin rakamlarımızı kesin ekspertiz döneminde belirliyoruz. Bunu da 23 Mayıs 2014 tarihi itibariyle 11 bin 964 tane geçici ekspertiz raporu, hasar raporlarımızın atamalarını yaptık. Şuanda Malatya ilinde 34 grup toplam 68 ekspertizimiz görev yapıyor. Kesin ekspertiz ve hasar oranlarımızı belirliyoruz. Malatya ilinde 1 Temmuz tarihi itibariyle kesin ekspertiz çalışmalarımızı bitirmiş olacağız. Malatya’da 2014 yılında kayısı ürünü ile ilgili olarak toplam sigortalı sayımız 15 binin üzerinde. Üreticilerimiz gerekli ekspertiz çalışmaları yapıldıktan sonra poliçe bitim tarihinden 1 ay sonra dosyaları onaylandıktan sonra tazminat ödemelerini alacaklardır” şeklinde bilgi verdi.

Türkiye’de sigortacılık sektöründe yeni bir dönemin yaşandığını ve artık sigortacılık konusunda kriterlerin uygulandığını belirten TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Haftalık yönetim kurulu toplantılarında en az 3-4 tane sigortacı kaydı olurdu. Ama yapılan düzenleme ve kriterlerin ortaya konmasından sonra bu sayı mevcut sigortacılar lehine değişti. Türkiye bu konuda işin başında. Özellikle vatandaşlarımızın bu noktada bilinçlendirilmesi ve bu konu üzerinde yoğunlaşmaları sigortacılara bağlı. Siz ne kadar mesleğinizi icra ederken vatandaşları da bilgilendirirsiniz, sizin mesleki kazancınız, vatandaşımızın da kaybının önüne geçmiş olursunuz. Geleceğini mesleği sigortacılıktır” dedi.

Erkoç, Malatya TSO olarak bilgilendirme ve meslek içi toplantılara her zaman hazır olduklarını ve meslek komitelerinin kendi sektör sorunlarını tartışmalarını istediklerini belirtti.

TARSİM sigortaları ile ilgili olarak da konuşan Erkoç, “Üreticinin mağduriyetini giderilmesi hususunda TARSİM’in biraz daha elini taşın altına koyarak üreticilerin lehine düzenlemeler yapması konusunda beklentilerimiz yüksektir. Malatya’da kayısı üreticileri gerçekten son 4 yıldan beri ciddi şekilde mağdur edildi. Emeği, göz nuru başkalarına heba edildi. Kayısı üreticilerinin TARSİM dışında garantisi de yoktur. Ama TARSİM biraz daha şartlarını iyileştirirse üretici de bunu cazip gördüğü zaman ben inanıyorumki Malatya’daki bütün kayısı üreticileri rahatlıkla sigortalarını yaptıracak. TARSİM ürün hasılat miktarlarını biraz daha yukarıya çekerek, primleri aşağıya indirerek bunun yaygınlaştırması gerekir” ifadelerini kaydetti.

Toplantıda sigortacılık ile ilgili olarak katılımcılara bilgi aktarımı yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız