SON DAKİKA
SON DEPREMLER

11 Eylül Zanlısı Suçlamaları Kabul Etti...

A- A+ PAYLAŞ

11 Eylül saldırılarıyla ilgili olarak ABD'de yargılanan tek sanık olan Zekeriya Musavi, hakkındaki tüm suçlamaları kabul etti. Musavi, Beyaz Saray'a uçakla düzenlenecek bir saldırı planının parçası olduğunu da açıkladı.

Fas asıllı 36 yaşındaki Fransız vatandaşı Musavi, kaçırılan uçaklarla ABD binalarına çarpma operasyonu için bizzat El Kaide lideri Usame Bin Ladin tarafından seçildiğini de itiraf etti.

Musavi, 11 Eylül kurbanlarının ailelerinin de bulunduğu kalabalık mahkeme salonunda El Kaide'nin ABD'deki amacıyla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Beyaz Saray'a çarpmak için Boeing 747 tipi uçağı kullanma eğitimi aldığını itiraf eden Musavi, amacının 11 Eylül saldırılarından önce ABD'de terör suçundan hapse atılan kör imam Şeyh Ömer Abdürrahman'ın serbest bırakılması olduğunu söyledi.

Şeyh Ömer, New York'ta 1993 yılında Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen bombalı saldırının ve diğer bazı bombalama eylemlerinin sorumlusu olarak ABD'de ömür boyu hapse mahkum olmuştu.

Musavi'ye idam öngörülüyor

ABD Adalet Bakanı Alberto Gonzales, hükümetin Musavi'nin ölüm cezası alması için çabalayacağını açıkladı. Adli makamlar da Musavi'ye yöneltilen ilk dört suçlamanın ölüm cezası alması için yeterli olduğunu belirtti.

11 Eylül saldırılarından kısa süre önce gözaltına alınan Musavi'nin, 2001 yılında Oklahoma ve Minnesota eyaletlerinde El Kaide'nin maddi desteğiyle uçuş eğitimi aldığı belirlenmişti.

Musavi, saldırılardan birkaç hafta önce uçuş öğretmeninin ABD Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) öğrencisinin hareketlerinden şüphelendiğini bildirmesi üzerine göçmen yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

11 Eylül'de yaklaşık 3 bin kişi öldü

ABD, 11 eylül 2001'de dört yolcu uçağını kaçıran teröristlerin saldırısıyla sarsıldı. New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerine iki ayrı uçakla yapılan saldırıdan sonra Washington'daki ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasına ve Pittsburg'da bir merkeze de uçaklı saldırılar gerçekleştirildi.

Saldırıların ilki bir yolcu uçağının 110 katlı ikiz kulelerden birine çarpmasıyla gerçekleşti. Bu çarpmanın hemen ardından, tüm televizyonların canlı yayında olduğu sırada başka bir yolcu uçağı diğer ikiz kuleye çarparak infilak etti. Saldırılarda hayatını kaybedenleri sayısı ise resmi rakamlara göre 2 bin 823.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız